Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Magabiztos győzelemmel léptek közelebb az ötödik helyhez az NB II.-es Amazonok

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2022. április 17. 16:00
Magabiztos győzelemmel léptek közelebb az ötödik helyhez az NB II.-es Amazonok
Szolnoki MÁV Utánpótlás FC–Gyulai Amazonok 0-4 (0-2)

Az NB II.-es női labdarúgó-bajnokság soros fordulójában a Gyulai Amazonok csapata a Szolnoki MÁV UFC otthonába utazott április 16-án. A fürdővárosi gárda két pontvesztés után érkezett a Jász-Nagykun-Szolnok megyei arénába.

Fotó: Gyulai Amazonok

Gyulai Amazonok: Sovány Dorina, Szappanos Katalin, Barthalos Dóra, Szabó Tünde, Lovas Laura, Pribék Andrea (Mészáros Viktória), Szerb Katalin, Hack Fanni, Mezei Virág, Komlósi Anna és Csalánosi Anada. Vezetőedző: Molnár Zoltánné.

A gyulai csapat a Cigánd SE elleni kiütéses győzelemmel lépett a tabella hatodik helyére, ám a következő két fordulóban pontokat hullajtott szegedi és hatvani riválisa ellen is. Molnár Zoltánné együttese a soros fordulóban a bajnokság középcsapatával nézett szembe. A két klub az őszi szezonban is megmérkőzött egymással, akkor 2-1-es gyulai győzelem született.

Ahogy az a Gyulai Amazonok csapata közösségi oldala írja, a két rivális tavaszi csatáját a vendégcsapat kezdte jobban, a gárda már a mérkőzés elején magához ragadta a kezdeményezést.

A gyulai dominancia a 14. percben érett góllá, amikor Csanálosi Anada bő 45 méterről akasztott hatalmas gólt a szolnoki halóba. A fiatal játékos pár perccel később is bevette a hazai gárda kapuját, akkor egy 20 méterről elvégzett szabadrúgás száguldott a kapuba. 2-0.

– Ugyan az első félidőben büntetőt hibáztunk, kétgólos vezetésünk megnyugtatta a csapatot, így a második játékrészben még jobban tudtuk akaratunkat érvényesíteni, folyamatosan építettük fel támadásainkat – írja a csapat bejegyzése.

A futószalagon érkező gyulai lehetőségek eredményeképp előbb Sovány Dorina fejjel, majd Komlósi Anna átlövésből szerzett gólt, így máris „négy fa” volt a különbség a két csapat között. A fürdővárosi együttes a mérkőzés véghajrájában is gólra törően futballozott, ám végül négygólos sikerrel fejezte be a fordulót.

A Gyulai Amazonok NB II.-es csapata továbbra is a tabella hatodik helyén áll, ám a győzelemért járó pontokkal versenyben maradt az ötödik hely megszerzéséért vívott vetélkedésben. A fürdővárosi gárda a következő fordulóban a Nyírségi NSC ellen lép pályára április 24-én az Id. Christián László Városi Sporttelepen.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)