Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Tojásfát állítottak az Apor téren

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2022. április 12. 15:30
Tojásfát állítottak az Apor téren
A fát óvodások és általános iskolások díszítették fel

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Tojásfát állítottak a Németvárosi Óvoda gyermekei és az Implom József általános iskola német nemzetiségi osztályának tanulói április 12-én az Apor téren. A gyulai német nemzetiség önkormányzat több mint 10 éve szervezi meg az eseményt. 

Pálovitsné Czene Ágota, a Németvárosi Óvoda vezetője lapunknak elárulta: a gyerekek lelkesen készülnek a nagy napra és nagyon várják a tojásfa díszítését. 

Kiemelte: idén az Implom József általános iskola ötödikesei is csatlakoztak az eseményhez. Mint mondta, nagyon fontos a német nemzetiségiek összefogása, amely részben a közös ünnepekkel, valamint a hagyományokon keresztül teremthető meg.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

– Ilyenkor mindig nagyon készülünk a gyerekekkel, előbb az Apor térre vonulunk, műsorral kedveskedünk a résztvevőknek. Az idei programra már napok óta tanuljuk a  húsvéti verseket és énekeket. A műsor után a gyerekekkel közösen felaggatjuk a fára a tojásokat is. 

Mittag Mónika, a gyulai német nemzetiségi önkormányzat elnöke hozzáfűzte: a német hagyományok ápolása önkormányzatuk egyik fontos feladata, ennek része, hogy hasonló eseményeket szervezzenek.

– Annak idején a legtöbb sváb családnál volt egy tojásfa, sokszor a kertben, de legalább a vázában ott díszelegtek a kifújt, feldíszített tojások. A hasonló programok egy kicsit kifejezik a gyulai német nemzetiségiek összetartozását is.

A gyerekek nagy örömmel érkeztek a programra, ahol énekkel, verssel teremtettek húsvéti hangulatot. A zenés köszöntő után a legkisebbek és az óvónénik együtt díszítették fel a tojásfát.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)