Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Hétvégén rendezik meg a Gasztrosétát Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2022. április 12. 12:30
Hétvégén rendezik meg a Gasztrosétát Gyulán
A nemzetiségek konyhája és a hungarikumok lesznek a középpontban

A rendezvény helyszínei 

Forrás: visitgyula.com

Idén is megrendezi a Gyulai Turisztikai NKft. a Gasztrosétát, az április 16–17-i programsorozaton a hungarikumok mellett a nemzetiségek konyhája kerül a középpontba.

– A többvallású és soknemzetiségű települések mindig büszkék voltak hagyományaikra, most pedig két tavaszi hétvégén – húsvétkor és pünkösdkor – mutatják meg, miről is szól a helyi konyha – fejtette ki Onofer Eszter marketingmenedzser. 

Elmondta: a vendégeket hat nemzetiség ételei várják, a street foodtól a fine diningig, közel húsz helyszínen, transzferrel. Hozzátette: a helyi termékek, a békési hungarikumok – a gyulai és a csabai kolbász, a pálinka és a méz – mindkét hétvégén kiemelt szerephez jutnak.

Kiemelte: a látogatók végigkóstolhatják a gyulai és csabai éttermek, pálinka- és sörfőzdék kínálatát, részt vehetnek tematikus sétákon, tárlatokon és kerékpártúrákon, így megismerve a helyi specialitásokon túl azok történetét és a hozzájuk kapcsolódó érdekességeket is.

A hétvége programját térzene és nyereményjáték is színesíti – tudtuk meg a szakembertől. 

A részletes programsor itt érhető el: https://www.visitgyula.com/gasztroseta-2022/. További infromáció kérhető a Gyulai Turisztikai NKft. munkatársainál (Kossuth utca 7., 06-66/561-681).

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)