Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ismét Gyula ad otthont a HDH-IAA Történelmi Íjász Világbajnokságnak

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2022. április 09. 11:30
Ismét Gyula ad otthont a HDH-IAA Történelmi Íjász Világbajnokságnak
A versenyt augusztus 14–20. között rendezik meg

Idén is a fürdővárosban rendezik a HDH-IAA Történelmi Íjász Világbajnokság küzdelmeit augusztus 14–20. között. A Kerecsényi László Íjász Egyesület és a Magyar Íjász Szövetség közös sporteseményét sajtótájékoztató keretében jelentették be.

Lovász Tamás, vánky sebastian és fábián tamás

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

A sajtótájékoztatón Vánky Sebastian, az IFAA európai szövetségének, a HDH-IAA Nemzetközi Íjász Szövetség és a Magyar Íjász Szövetség elnöke, Lovász Tamás, főszervező, a Magyar Íjász Szövetség és a HDH-IAA Nemzetközi Íjász Szövetség történelmi szakágának vezetője, a történelmi szakág elnöke és Fábián Tamás, az Erkel Ferenc Nonprofit Kft. kommunikációs vezetője volt jelen.

Lovász Tamás a versenyről elmondta, a viadalra három kontinens 25-28 országából várnak versenyzőket, az előzetes nevezések alapján körülbelül 300 résztvevő érkezik majd Gyulára.

A főszervező kiemelte, a bajnokság fő helyszíne a gyulai vár és a várkert lesz, de azon kívül még lesznek versenypályák és versenynapok a Göndöcs kertben, a Thermál kemping kisökörjárási erdőrészen, illetve a Steigervald tanya területe is otthont ad majd egy különleges kihívásnak.

Vánky Sebastian hozzátette: a szövetség a világesemény előtt is szervez programot a gyulai vár elé, hiszen az Íjászat Napján a fürdőváros egyfajta „fővárosként” lesz házigazdája az ezreket megmozgató eseménynek.

Fábián Tamás hangsúlyozta: az Erkel Ferenc Nonprofit Kft. szívügyének tekinti a helyi kezdeményezések és programok támogatását, a Kerecsényi László Íjász Egyesülettel pedig példaértékű a kapcsolata. Mint mondta, az ilyen és ehhez hasonló események jók a városnak, az Erkel Ferenc Nonprofit Kft.-nek és a civil közösségeknek is.

A III. HDH-IAA Történelmi Íjász Világbajnokság augusztus 14-én felvonulással és ünnepélyes megnyitóval kezdődik, a világesemény 20-án látványos egyéni és csapatdöntőkkel, eredményhirdetéssel, majd egy záró bankettel fejeződik be.

A sajtótájékoztató után kezdetét vette a Gyulavár Bajnoka – Bástyalövés-csapatverseny elnevezésű viadal, amelyen a kihívóknak a gyilokjáróról kifelé, a vár tövében 35–70 méterre elhelyezett célokra kell lőniük.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)