Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Egészségügyi szakmai konferenciákat tartottak Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2022. április 01. 14:50
Egészségügyi szakmai konferenciákat tartottak Gyulán
Az egészségügy aktualitásai és a Covid-járvány volt a két fő téma

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Az Optimum Egészségmegőrző és Egészségfejlesztő Egyesület szervezésében két egészségügyi szakmai konferenciát tartottak április elsején a gyulai Vigadóban, Aktualitások az egészségügyben, valamint az Egészségügy helyzete a Covid-járvány tükrében címmel. 

Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások minisztere videón közvetített köszöntőjében arról beszélt, hogy a pandémia ráirányította a figyelmet a segítségnyújtás, az önzetlenség fontosságára.

– Ezek az alapértékek a legfőbb mozgatórugói az egészségügynek is. Ez természetesen nem szorítja háttérbe a szakértelmet, amely nélkül nem lehet a megfelelő életmentő-gyógyító munkát elvégezni – mondta.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A rendezvény szakmai fővédnöke Kovács József országgyűlési képviselő volt, aki köszöntőjében egy Nagy-Britanniában dolgozó orvos világjárvánnyal kapcsolatos tapasztalatait osztotta meg a résztvevőkkel, majd kijelentette: a koronavírus-járvány fontos társadalmi kérdéseket vet fel, amelyekre a választ közösen kell megadnunk.

Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere az elmúlt évek városi, egészségügyi fejlesztéseit ismertette, megjegyezve, hogy a korábbi városvezetés egyetlen felújításhoz sem segítette hozzá a helyi egészségügyi intézményeket. 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A nap első előadója Becsei László, a Békés Megyei Központi Kórház főigazgató főorvosa volt. Mint ismertette, a Covid-járvány ötödik hullámán vagyunk túl, csökken a megbetegedések száma. 

– Ennek megfelelően, a járványügyi intézkedésekhez igazodva biztosítjuk a betegek ellátását, elkezdtük az előjegyzések és a várólisták feldolgozását. A mindeddig Békéscsabán működő osztályok ütemezetten költöznek vissza a gyulai intézménybe – mondta el az igazgató, aki ezek után a védőoltások jelentőségét hangsúlyozta. 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)