Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kormányablakot hoznak létre Eleken

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2022. április 01. 12:55
Kormányablakot hoznak létre Eleken
A fejlesztésnek köszönhetően kétezer-ötszáz ügy intézésére nyílik lehetőség

Kormányablakot hoznak létre Eleken – erről tartott sajtótájékoztatót április 1-jén az eleki polgármesteri hivatal előtt Szelezsán György, Elek polgármestere, Kovács József országgyűlési képviselő és Takács Árpád megyei kormánymegbízott.

takács árpádszelezsán györgykovács józsef és gulyás imre, a gyulai járási hivatal vezetője

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Elsőként Szelezsán György köszöntötte a megjelenteket, majd elmondta: a kormányablak létrehozása munkahelyeket teremt, illetve megkönnyíti a helyiek, valamint a környéken élők mindennapjait, ügyintézést.

Kovács József emlékeztetett: Takács Árpád tavaly decemberben ajánlotta fel a lehetőségét annak, hogy Eleken kormányablak létesüljön.

Az irodát a polgármesteri hivatalban alakítják ki, összesen 120 millió forintból.

Hozzátette: okmányiroda már eddig is működött a településen, ott összesen nyolcféle ügyet intézhettek a lakók, a fejlesztés pedig kiszélesíti a lehetőségeket.

Hangsúlyozta: Békés megyében a 3. számú választókerület lesz az egyetlen, ahol minden városként működő településen lesz kormányablak.

Takács Árpád arról beszélt, hogy az ország akkor működik jól, ha az állampolgárok minél több és jobb szolgáltatást kapnak, ehhez pedig az kell, hogy a kormányzati szervek, az önkormányzatok és az országgyűlési képviselők közösen dolgozzanak, ez pedig megvalósult Eleken.

Aláhúzta: a fejlesztésnek köszönhetően az eddigi nyolc helyett már kétezer-ötszáz ügyet intézhetnek majd a lakók.

Mint mondta, az elkövetkező időszakban 31 millió forintból fogják fejleszteni a kormányablakokat Békés megyében, két fontos beruházás már folyamatban is van: az egyik az e-közigazgatás bevezetése, a másik pedig egy mesterséges intelligencia létrehozása, amelynek köszönhetően ügyintéző nélkül is elvégezhető lesz az ügyintézés.

Kiemelte: a kormányablak kialakítását a jövő hónapban kezdik el, majd várhatóan szeptember 1-jén indítják el a szolgálatatást.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)