Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Újraélesztő tanfolyamot tartottak a karácsonyis diákoknak

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2022. március 29. 14:00
Újraélesztő tanfolyamot tartottak a karácsonyis diákoknak
A népesség kis százaléka ismeri az újraélesztést

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Újraélesztő tanfolyamot tartott a Legelsősegély Alapítvány a Karácsonyi János gimnáziumban március 29-én. A rendhagyó programon a végzősök kivételével az összes diák részt vett, akik egy előadás keretében, majd a gyakorlatban is megtanulhatták, hogyan segíthetnek azoknak, akik a környezetünkben váratlanul rosszul lesznek.

– Ez az első alkalom, amikor ilyen programon vehetnek részt a diákjaink, nagyon örülünk a lehetőségnek – fogalmazott lapunknak Bengery Zsoltné igazgató.

Mint mondta, ez a tudás azért is lényeges, mert csak a népesség kis százaléka ismeri az újraélesztést, így kevesen mernek belevágni a gyakorlatban.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A helyszínen kiderült: az alapítvány 2022 tavaszán egy kiemelt mintaprogramot indított el tanulók és tanárok számára az Emberi Erőforrások Minisztériuma, valamint a Porsche Hungária támogatásával. A szervezők azt vallják, hogy a téma kapcsán paradigmaváltásra van szükség, amelynek kulcsa a gyermekek nevelésében van.

Magyarországon a hirtelen szívhalál következtében naponta hetven ember hal meg úgy, hogy a segítségnyújtás birtokában a többségük megmenthető lenne. A magyar népesség mindössze négy százaléka képes a segítségnyújtásra, míg például a skandináv országokban ez a szám kilencvenöt százalék.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Mint megtudtuk, a Legelsősegély Alapítványt a felvilágosítás, az oktatás, a gyakorlati tudás átadása és a társadalom felelős gondolkodásának alakítása céljából hozták létre.

A gyulai gimnáziumban a diákoknak először elméleti oktatás tartottak, ezután került sor a gyakorlati képzésre.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)