Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Idén is megemlékeztek Lékó Ilonáról az 5. számú általános iskolában

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2022. március 25. 13:00
Idén is megemlékeztek Lékó Ilonáról az 5. számú általános iskolában
25. alkalommal tartottak környezetvédelmi emlékversenyt az oktatási intézményben

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

A gyulai 5-ös számú általános iskolában idén 25. alkalommal szervezték meg a Lékó Ilona Környezetvédelmi Emlékversenyt, amelynek témája ezúttal az erdő és annak élővilága volt. Az óvodások rajzpályázatának eredményhirdetésére március 21-én került sor, a felsősök csapatversenyét pedig egy nappal később tartották.

Szabadosné Bécsi Katalin tagintézmény-vezető kifejtette: a környezetvédelmi nevelés az iskola pedagógiai programjának kiemelt feladata, ezért is rendezik meg évek óta a kicsiknek és nagyoknak szánt megmérettetést. 

– A világjárvány után most újra elindult az esemény, amelyre közel hetven pályamű érkezett a legkisebbektől – mondta el lapunknak.

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Mint megtudtuk, az óvodások alkotásait az alsó tagozaton tanító pedagógusai zsűrizték. Dobogósokat ezúttal sem hirdettek, a húsz legügyesebb alkotó kreatív eszközöket kapott alkotómunkájáért.

Az emlékverseny az iskola egykori tanárának, Lékó Ilonának a nevét viseli, aki több évtizeddel ezelőtt kezdte el környezetvédelmi tevékenységet, amikor arra még csak kevesen gondoltak. A rendezvénnyel az ő munkáját folytatják, igyekeznek a versenyt évről évre újabb és újabb tartalommal megtölteni.  

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)