Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Őrizetbe vett autós, súlyos sérült kerékpáros

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2022. március 17. 16:30
Őrizetbe vett autós, súlyos sérült kerékpáros
Rendőrségi hírek Békés megyéből

Békés megyében az elmúlt hét és a tegnapi ünnepnap sem telt el ittas járművezetés gyanúja miatt történt rendőri intézkedés nélkül. Volt, aki őrizetbe került, egy férfi pedig balesetet szenvedett úgy, hogy előtte alkoholt ivott – írja a police.hu.

A Békési Rendőrkapitányság március 15-én őrizetbe vett egy vésztői férfit, mert személygépkocsit vezetett annak ellenére, hogy a Soproni Járásbíróság eltiltotta a járművezetéstől. Az eltiltás 32 hónapra szólt, szeptember 23-án járt volna le. Ráadásul a férfi úgy indult el autóval, hogy előtte szeszes italt ivott, így két újabb büntetőeljárás indult ellene. Szintén 2022. március 15-én, Gyomaendrődön, a Hídfő utcából is előállítottak a rendőrök egy, a gyanú szerint ittasan vezető kamuti férfit. Neki volt jogosítványa, de miután a légalkoholmérés eredménye pozitív lett nála, a rendőrök elvették tőle az okmányt és büntetőfeljelentést tettek ellene. Békés megyében az elmúlt héten összesen 15 járművezetővel szemben intézkedtek a rendőrök ittas járművezetés miatt, közülük négyen gépi meghajtású járművet vezettek. A kerékpárosok közül egy férfi Dévaványán nekiment egy álló autónak és súlyosan megsérült.

Aki ittasan vezet, nagy kockázatot vállal. Az alkohol hatására másként látja a környezetében a forgalmat, nem biztos, hogy jól meg tudja becsülni a távolságokat, a közeledő járművek sebességét, így könnyen balesetet szenvedhet. A balesetnek vétlen résztvevői, sérültjei is lehetnek. A rendőrség ezért kéri, hogy aki alkoholt fogyaszt, gépi meghajtású járművet semmiképpen ne vezessen! Kerékpárra is csak akkor üljön, ha képes biztonságosan közlekedni!

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)