Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Veretlenül értek a futsalliga csúcsára az U15-ös Amazonok

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2022. március 17. 14:00
Veretlenül értek a futsalliga csúcsára az U15-ös Amazonok
Budaörs Futsal–Gyulai Amazonok 2-2 (1-2)

Az U15-ös futsalbajnokságban szereplő Gyulai Amazonok csapata a Budaörs Futsal együttesének otthonában lépett pályára március 13-án. A Szerb Katalin vezette korosztályos gárda a fővárosban készült bebiztosítani bajnoki címét.

a gyulai egyesület U15-ös korosztálya is aranyérmesként zárja a futsalbajnokságot

Fotó: Gyulai Amazonok

A gyulai gárda az előző fordulóban a REAC SISE Femina együttesét győzte le, amellyel már tizenkét győzelmet jegyzett a bajnokságban. A Szerb Katalin vezette gárda az általa ősszel 7-1-es eredménnyel legyőzött budapesti riválissal nézett szembe.  A tabella éléről érkező fürdővárosi alakulat egy újabb sikeres eredmény esetén bebiztosíthatta volna bajnoki címét.

A gyulai gárda ennek megfelelően kezdte a mérkőzést, 13. percre Pribék Andrea duplájával kétgólos előnyből folytatódott a találkozó. A középkezdés után szinte azonnal érkezett a hazai együttes szépítő találata, így ismét nyílttá vált a találkozó.  A második félidőben még magasabb fokozatba kapcsolt a vendégcsapat, ám fölénye meddőnek bizonyult. Szerb Katalin korosztályos gárdája előtt több ígéretes helyzet is adódott, ám nem sikerült újra a budaörsi kapuba találni. A hazai együttes jó szimattal használta ki a fürdővárosi alakulat dekoncentrálttá váló játékát, és az utolsó percben döntetlenre mentette a mérkőzés végeredményét.

A Gyulai Amazonok U15-ös csapata azonban nem lehet szomorú, hiszen az egy pontnak köszönhetően behozhatatlan előnybe került versenytársaival szemben. Az egész éves teljesítmény alapján maximálisan megérdemelt ez a siker, hiszen 14 mérkőzésből egy döntetlen mellett 13 győzelmet értek el, összesen eddig 168 rúgott és mindössze 18 kapott gól van a csapat neve mellett. Az NB I.-es klubok utánpótlás csapatait felvonultató bajnokságban 19 lány kapott játéklehetőséget, a góllövőlista 2. helyén Pribék Andrea áll 33 találattal, az 5. helyen 26 góllal Mészáros Viktória áll, közvetlenül mögé pedig Máté Nóra és Nagy Katalin iratkozott fel 22-22 találattal.

–  A lányok nagyon várták ezt a bajnokságot és úgy gondolom, hogy minden meccset élveztek is. Változatos mérkőzések voltak, némelyik könnyebb némelyik pedig nehezebb, de szerencsére mindig sikerült győzedelmeskedni. Az erőnlét és a rendszeres edzés meghozta a várt eredményt és minden meccsen az ott lévő játékosok a maximumot tudták nyújtani és önzetlenül, csapatként tudtak játszani. Nagyon örülök ennek a szép teljesítménynek és annak, hogy sok lány lehetőséget kaphatott ebben a bajnokságban. Minden lánynak gratulálok és büszke vagyok rájuk – értékelt Szerb Katalin utánpótlásedző.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)