Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A csúcsderbin is nyerni tudott a Sajben-csapat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2022. március 13. 17:30
A csúcsderbin is nyerni tudott a Sajben-csapat
Körösladányi MSK–Clean-Way Gyulai Termál FC 1-3 (0-0)

A Megye I.-es labdarúgó-bajnokság 21. fordulójában a Clean-Way Gyulai Termál FC csapata a Körösladányi MSK együtteséhez utazott március 12-én. A fürdővárosi együttes a bajnokság abszolút éllovasával nézett szembe.

képünk egy korábbi mérkőzésen készült

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Clean-Way Gyulai Termál FC: Molnár, Nagy S., Szabó Á., Trescsula, Kukla (Magyar), Nagy G., Radics, Boros, Palik, Bánfi,(Kiss), Nyéki (Repisky). Csere: Kajári, Horváth, Oláh, Nagy E. Vezetőedző: Sajben Gábor.

A gyulai gárda az előző fordulóban 9-0-ás arányban kiütötte a Szabadkígyósi SZSC együttesét, így a tabella második helyéről várta a derbit. A körösladányi együttes is könnyedén gyűjtötte be bajnoki pontjait, így két lendületben lévő alakulat nézett szembe egymással. A két rivális őszi mérkőzése is nagy csatát hozott, a gyulai arénában vívott párharcot 3-4-re a vendégcsapat nyerte.

Sajben Gábor a mérkőzésről elmondta, a csapat úgy vágott neki a mérkőznek, igazából nincs veszítenivalója, de titkon úgy vélte, hogy ha valaki meg tudja verni a listavezetőt, akkor azok ez a gárda lesz.

A két együttes azonnal nyílt sisakos játékot mutatott, mindkét gárda azonnal letámadta a másikat, komoly tempót diktálva ezzel. Az első félidő gólcsendje után a körösladányi gárda talált rést a gyulai kapuba, a 47. percben Csicsely juttatta előnyhöz a hazai együttest. 1-0.

– Fizikálisan teljesen rendben voltunk és a hazai gárda sem igazán talált rajtunk fogást. Az első félidőben 2-3 komoly gólszerzési lehetőségünk volt, amely sajnos kimaradt. Ugyan a második félidőt nagyon jó szellemben kezdtük, de egy védekezésben elcsúsztunk és vezetést szerzett ellenfelünk – ismertette a gyulai vezetőedző.

A vendégcsapat nem esett össze, szinte azonnal sebességet váltott. A 62. percben Szabó Ákos egyenlítette ki a mérkőzés állását, majd a 74. minutumban Boros Tamás találatával szerzett vezetést a gyulai együttes. 1-2.

A 85. percben Szabó Ákosnak mutattak piros lapot, amely után újabb lendületet kapott a vendégcsapat. A feltüzelt gyulai csapat akarat a 92. percben érett góllá, Trescsula Máté gólja pedig a három pont sorsát is eldöntötte.

– Hatalmas pozitívum, hogy nem esett össze a csapat, így nemcsak az egyenlítés sikerült, hanem két gyönyörű kontratámadás után a megérdemelt győzelmet is megszereztük. Ami fájó, hogy 1-2-es vezetésünknél Szabó Ákos a kiállítás sorsára jutott második sárga lapja miatt, de valószínűleg ez a csapat győzelmét mentette meg. Az egész csapat fantasztikus teljesítményt nyújtott, a szív diadala volt minden játékosomtól, de a fociból is elég sokat mutattunk. Nagyon kifutottuk magunkat, rettentő nehéz dolgunk lesz, hiszen 48 órán belül már az elmaradt mérkőzésünkön is kell pályára lépnünk. Tartalékolni azonban semmiképp sem akartunk, de a nagyszénási mérkőzésen is mindent meg fogunk tenni a győzelemért – értékelt Sajben Gábor.

A Clean-Way Gyulai Termál FC csapata a folytatásban a Nagyszénási Se ellen pótolja elmaradt találkozóját, majd a hétvégén a Gyomaendrődi FC érkezik a fürdővárosi arénába.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)