Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - 18 év fegyházra ítélte elsőfokon a bíróság a gyulai emberölés vádlottját

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2022. március 03. 16:45
18 év fegyházra ítélte elsőfokon a bíróság a gyulai emberölés vádlottját
A férfi 2020 májusában késsel halálosan megsebesített egy másik férfit

Fotó: police.hu

Tizennyolc év fegyházbüntetésre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte február 3-án a Gyulai Törvényszék azt a férfit, aki 2020 májusában késsel többször megszúrt egy másik férfit, aki ennek következtében meghalt. Az ítélet nem jogerős.

A törvényszék közleményében azt írta, a vádlott, R. R. kiskorú barátjával együtt szórakozott és italozott a városban, majd a hajnali órákban elmentek a lakóhelyére cigarettáért. Ezt követően gyalog visszaindultak a belvárosba, ekkor az ittas állapotban lévő és gyógyszert is fogyasztó vádlott – minden előzmény nélkül – odalépett az éppen hazafelé tartó sértetthez, és az otthonában magához vett késsel több alkalommal megszúrta. A férfi egy ott parkoló gépkocsi kerekének dőlt, és erősen vérzett. A vádlott barátja hívni akarta a mentőket, azonban a vádlott – hogy ezt megakadályozza – késével megsebezte az arcát, ezért elmenekült a helyszínről. A megszúrt férfi életét vesztette.

Az elkövető, aki nem érte utol barátját, hazament, és egy otthonról hozott talicskán a sértett holttestét egy szemétgyűjtő konténer mellé vitte, majd a háztartási hulladék alá rejtette. Ezután ismét hazament, összepakolt, elbúcsúzott a húgától, majd távozott otthonából.

A bíróság bűnösnek mondta ki a vádlottat aljas indokból, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletében. A vádlott és védője a büntetés enyhítéséért fellebbezett.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)