Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyors beléptetés a magyar–ukrán határon

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2022. március 03. 17:00
Gyors beléptetés a magyar–ukrán határon
Február 24. és március 1. között 98 ezren lépték át a határt Ukrajna felől

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei, alkalmazkodva a magyar–ukrán határ terheléséhez, speciális protokollt alkalmazva intézkednek – olvasható a NAV csütörtöki közleményében.

Mint írták, az Ukrajnából Magyarországra érkezők mielőbbi beléptetéséhez könnyített ellenőrzést és vámvizsgálatot végeznek a pénzügyőrök, hogy a zömében nőkből és gyerekekből álló családoknak ne kelljen hosszasan várakozniuk.

Közölték: február 24. és március 1. között 98 ezren lépték át a határt Ukrajna felől, kisebb részük, 13 ezren vonaton utazva. Hozzátették: a menekültek többsége néhány kézi táskával érkezik a határra, vannak azonban olyanok, akik kisebb-nagyobb járművekkel lépik át a határt értékeiket is magukkal hozva.

Kifejtették: a háborús helyzet különös éberséget kíván a pénzügyőröktől, hogy se a zöldhatáron, se a határátkelőkön ne jussanak át fegyverek és egyéb veszélyes szállítmányok. Hozzátették: a tiszabecsi határon hétfőn reggel egy ukrán sofőrtől lefoglaltak két fegyvert lőszerekkel együtt.

Kiemelték: az Ukrajnába tartó segélyszállítmányokat soron kívül kiléptetik, hogy azok mielőbb célba érjenek. A gördülékeny ügyintézéshez folyamatosan egyeztetnek a humanitárius szervezetekkel és a társhatóságokkal. Vasárnap például a 100 ezer liter üzemanyagot és 28 tonna élelmiszert szállító kamionok soron kívül léphettek ki Záhonynál  – olvasható az adóhivatal közleményében.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)