Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - 20 millió forintból újul meg a Németvárosi Óvoda udvara

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2022. február 25. 14:18
20 millió forintból újul meg a Németvárosi Óvoda udvara
Folyamatosak a fejlesztések az intézményben

A Németvárosi Óvoda udvarát újítanák fel abból az összegből, amelyet a Miniszterelnökségtől kap a gyulai német nemzetiségi önkormányzat – közölték február 25-én, az intézmény előtt tartott sajtótájékoztatón.

mittag mónikakovács józsef és pálovitsné czene ágota

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Mittag Mónika, a gyulai német nemzetiségi önkormányzat elnöke elmondta: 2016 óta, mióta a nemzetiségi önkormányzat átvette az óvoda fenntartását, minden évben nyújtanak be pályázatokat a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkárságához.

Kiemelte: idén 20 millió forint kiegészítő támogatást kap a német nemzetiségi önkormányzat a Miniszterelnökségtől és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-től.

Pálovitsné Czene Ágota intézményvezető hangsúlyozta: öröm számukra, hogy önálló intézményként működhetnek, az eltelt évek alatt elnyert összegeknek köszönhetően pedig nem csupán az óvoda épülete újulhatott meg folyamatosan, de a pedagógiai munka is sokat javult.

Mint mondta, a 20 millió forintos összeget a belső udvar teljes átalakítására szeretnék költeni, amely magában foglalja a burkolatcserét, valamint új játékok beszerzését is.

Hozzátette: további 2 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesültek a Nemzetiségi célú beruházási, felújítási és karbantartási tevékenységek 2022. évi költségvetési támogatása című pályázaton, amelyet az ablakok cseréjére szeretnék fordítani.

Kovács József országgyűlési képviselő aláhúzta: még országosan sem volt sok hasonló példa 2016-ban, amikor a nemzetiségi önkormányzat átvette a Németvárosi Óvoda fenntartását, úttörő jellegű lépés volt, de helyesnek tartja a döntést, mert azóta is folyamatosak a fejlesztések az intézményben.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)