Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Folyamatosan zajlik az országgyűlési választás előkészítése

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2022. február 22. 13:30
Folyamatosan zajlik az országgyűlési választás előkészítése
A részletekről Csige Gábor számolt be

Folyamatosan zajlik az április 3-ra kitűzött országgyűlési választás előkészítése – tájékoztatta lapunkat Csige Gábor jegyző, a választókerületi választási iroda vezetője.

Csige Gábor elmondta: az ajánlások gyűjtésére a jelölteknek február 25, péntek 16 óráig van lehetőségük.

Hozzátette: folyamatosak a bizottsági ülések, amelyeken a nyilvántartásba vételekről döntenek. Eddig Kovács József, a Fidesz, valamint Leel-Őssy Gábor, az ellenzék közös jelöltje van jogerősen is nyilvántartásba véve. Bódizs-Darvasi Dzsenifer, a Normális Élet Pártjának jelöltjét is nyilvántartásba vették, de ez egyelőre nem jogerős, mert érkezett egy fellebbezés a döntés ellen, ennek elbírálása a következő napokban várható.

Mint mondta, Vidó Attila, a Mi Hazánk Mozgalom jelöltje bejelentett státuszban van, rendelkezésre állnak a szükséges ajánlások, a nyilvántartásba vételről a holnapi napon fog tárgyalni a választási bizottság.

Kiemelte: a jelölteket péntek 16 óráig kell bejelenteniük a jelölőszervezeteknek, amely után a bizottság minden addigra bejelentett jelölt figyelembevételével – akkor is, ha addig nem születik döntés a nyilvántartásba vételről – megtartják a sorsolást, amely arról dönt, hogy milyen sorrendben fognak szerepelni a jelöltek a szavazólapon.

Ugyancsak ezen a héten, csütörtökön választják meg a szavazatszámláló bizottság tagjait, ezzel a helyükre a kerülnek a választási szervek „utolsó bástyái”, akik a közeljövőben leteszik az esküjüket is, majd beosztják őket a szavazókörökbe.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)