Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Jelöltsimogatót tartott a hétvégén Gyulán a Magyar Kétfarkú Kutya Párt

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2022. február 07. 14:45
Jelöltsimogatót tartott a hétvégén Gyulán a Magyar Kétfarkú Kutya Párt
A fürdővárosi székhelyű 3. számú megyei választókerületben Molnár Lajos Csanád indul az országgyűlési választáson

Molnár Lajos Csanád (balról), Debreczeni Gergő (jobbról), Bódai Dávid (jobbról a harmadik)

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Az elsődleges célunk Gyulán a közösségépítés – mondta lapunknak Molnár Lajos Csanád, aki a fürdővárosi székhelyű 3. számú Békés megyei választókerületben indul egyéni jelöltként a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) színeiben az április 3-i országgyűlési választáson.

A párt mind a négy Békés megyei egyéni választókerületekben indít jelöltet; az 1. számú, békéscsabai központú választókerületben Debreczeni Gergő, a 2. számú, békési központúban Papp Ákos, a 4. számú, orosházi központúban Bódai Dávid méretteti meg magát.  

Molnár Lajos Csanádot a hétvégén tartott gyulai „jelöltsimogatón” kérdeztük az esélyekről és a tervekről.  

– Azt szeretném, hogy a Csaba nevű emberek menjenek innen el, mert nyilvánvalóan valamilyen hátsó szándékból vannak Gyulán, a Gyulák meg jöjjenek vissza Csabáról, hogy a lakosság konstans maradjon – jelentette ki a 31 éves képviselőjelölt, aki – mint megtudtuk – gyulai születésű, de nem a településen él.

Úgy vélte, hasznos volna, ha az M44-es gyorsforgalmi utat nem Békéscsabáig, hanem Gyuláig építenék, és azt is megjegyezte, hogy hibának tartja a vasúti szárnyvonalak megszüntetését a kisebb településeken. Ez hátrányosan érinti a szegényebb embereket, és ökológiai szempontból is problematikus – fejtette ki.   

Az esélyekkel kapcsolatban úgy fogalmazott: „két és öt százalék között gondoltam, de a határ a csillagos ég”.

A fürdővárosi klubtalálkozón Debreczeni Gergő és Bódai Dávid is jelen volt. A jelöltek úgy látták, a párt Békéscsabán érheti el a legjobb eredményt a megyében. Azt is megtudtuk, ez lesz az első alkalom, hogy Gyulán aláírásokat gyűjtenek.

A megyei jelöltek úgy vélték, listán eléri a párt az öt százalékot, mint mondták, biztosak benne, hogy az MKKP „idén a parlamentben fog kikötni”.

– Támogatnánk, ha az összefogás vagy a Fidesz visszalépne a javunkra. Vagy csak a Fidesz, és akkor végre össze tudnánk fogni a KDNP-vel – tették hozzá.

Kérdésünkre azt is megjegyezték: bár az MKKP viccpárt, a fővárosi önkormányzatokba bejutott képviselőik komolyan veszik a munkájukat.

A jelöltek arról is említést tettek, hogy lezárult a II. Rózsa Sándor Népi Kampánypénztékozló Alap pályázatuk első fordulója. A második körben a beérkezett ötletekre lehet majd szavazni, köztük két megyei projektre: Békéscsabán egy kutyafuttatót alakítanának ki, Békéssámsonon pedig egy mozgáskorlátozottakat segítő rámpát építenének. A nyertes pályázatokat a választásra kapott kampánytámogatásból valósítják meg.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)