Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kunos Zoltán nyert a profi felnőttmezőnyben a Cupa de Sah Foaia Românească versenyen

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2022. február 07. 14:00
Kunos Zoltán nyert a profi felnőttmezőnyben a Cupa de Sah Foaia Românească versenyen
Egyre népszerűbbek az MRSE által szervezett sakkversenyek

Tizenharmadik alkalommal rendezték meg a Cupa de Sah Foaia Românească elnevezésű nemzetközi sakkversenyt február 5-én. A Foaia Românească román hetilap szerkesztőségében profi és amatőr versenyzők néztek szembe egymással.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Kozma János, a Magyarországi Románok Sakk Egyesületének (MRSE) elnöke elmondta, óriási érdeklődés övezte a tizenharmadik sakkversenyt. A húsz felnőtt versenyző mellett harminc gyermek is asztalhoz ült. A verseny svájci rendszerben volt lebonyolítva, a felnőttek kétszer tizenöt percet, a gyerekek kétszer tízperces mérkőzéseket játszottak.

A hazai versenyzők mellett békéscsabai, békési, orosházi és szarvasi sakkozók is képviseltették magukat, a torna nemzetköziségét az aradi és pecicai résztvevők biztosították. A rendezvény díszvendége volt Kozma György, a Magyarországi Román Országos Önkormányzatának elnöke.

– A profi játékosok között több olyan volt, aki több mint 2000 Élő-ponttal rendelkezik: Udvardi ZalánRestás Péter, Tamás Kornél, Kovács István, Bányai István, Czápos Péter, Rujan Rodel, Gosztolya Ferenc, id. Balogh Imre, Kunos Zoltán, Balatoni György, Vámos Péter, Gurzó Bence, Virág Máté, Pillár Pál, Porcza Antal. Az ifi amatőröknél Sida Flavia Maria hétévesen volt korosztályos világbajnok, a gyermekkategóriában Polgár Szilvia teljesítménye kiemelkedő. A legidősebb versenyző a 94 éves Kovács István volt, a legfiatalabbként pedig a hat és fél éves pecikai Petrovai Iosif versenyzett.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Kozma János kiemelte, mind a hat kategóriában erős, aránylag kiegyenlített volt mezőny. Ezt tükrözi az a tény, hogy egyik aranyérmes sem tudott maximális pontot szerezni.

A szervezők két kategóriában és három korcsoportban hirdettek győztest. A nemzetközi verseny legjobbjai érmet, oklevelet és ajándékokat vehettek át. A felnőttek profi mezőnyének legjobbja ezúttal Kunos Zoltán lett, aki Udvardi Zalánt és Rujan Rodelt előzte meg.

A verseny a Magyar Sakkszövetség előírásai szerint zajlott: az épületbe lépéskor kötelező volt a kézfertőtlenítés, a teremben kötelező volt a maszkhasználat. A helyiségben kísérők nem tartózkodhattak.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Eredmények:

Profi, felnőtt: 1. Kunos Zoltán 6,5 pont, 2. Udvardi Zalán 6 pont és Rujan Rodel 5,5 pont.

Profi, 14–18 éves: 1. Sida Flavia 4,5 pont, 2. Hălmăjan Iulian 4 pont és 3. Ponta Facalet 2,5 pont.

Profi, 4–14 éves: 1. Polgár Szilvia 5 pont, 2. Milea Clara 5 pont és 3. Kohn Daniel 2,5 pont.

Amatőr, felnőtt: 1. Petrovai Ramona 2,5 pont, 2. Groza Sebastian 2,5 pont és 3. Jánk Andrea 1 pont.

Amatőr, 14–18 éves leány: 1. Varga Iulia 6 pont, 2. Radac Patric 6 pont és 3. Bődi Zorka 5 pont.

Amatőr, 4–14 éves: 1. Velciev Stefan 6,5 pont, 2. Somogyi Melinda 5 pont és 3. Brumar Medeea 4,5 pont.

A sakk szerelmesei hamarosan újra asztalhoz ülhetnek Gyulán, hiszen június 11-én rendezik meg a 13. Hoczopán Sándor Nemzetközi Sakk Kupa küzdelmeit, novemberben pedig a 32. Erkel Open is útjára indul.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)