Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A gyulai központú választókerületben is indítana jelöltet a Magyar Kétfarkú Kutya Párt

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2021. december 15. 17:15
A gyulai központú választókerületben is indítana jelöltet a Magyar Kétfarkú Kutya Párt
A párt „passzivistái” megyetúrát tartottak a hétvégén, a fürdővárost is útba ejtették

Kutyapártos „passzivisták” Gyulán. balról, az első sorban Bódai Dávid, jobbról Babinszki Péter

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt várhatóan mind a négy Békés megyei választókerületben állít egyéni jelöltet a 2022-es országgyűlési választáson – nyilatkozta lapunknak Bódai Dávid, az orosházi központú választókerületben induló jelölt a párt hétvégi, gyulai klubtalálkozója előtt.

Mint megtudtuk, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt „passzivistái” megyetúrájuk keretében érkeztek a fürdővárosba, előtte Szarvason, Nagyszénáson, Orosházán és Békéscsabán tartottak street art akciókat.  

– Csabán például kihelyeztünk egy kék mikrót, ami gyakorlatilag egy ételdoboz: ha valakinek felesleges étele van, beleteheti, a helyi hajléktalanok, nehezebb sorsú emberek pedig kivehetik onnan. Egy „szabadfogast” is kihelyeztünk, erre kabátokat lehet kitenni a rászorulóknak – mondta a jelölt.

Bódai Dávidtól azt is megtudtuk, megyetúrájukon plakátakció keretében népszerűsítették II. Rózsa Sándor Népi Kampánypénztékozló Alap pályázatukat.

– Ha indulunk a választáson, kapunk valamennyi kampánytámogatást, ezt, ahogy 2018-ba is tettük, megpályáztatjuk – fejtette ki.  

Arról is beszélt, hogy Békés megyében is igyekeznek minél több „passzivistát” toborozni, akik segíthetnek az aláírásgyűjtésben és a helyi akciókban.  

– Gyula kicsit a vakfoltunkra esett, eddig nem nagyon volt olyan helyi ember, aki ezt összefogta volna – fogalmazott.

A Magyar Kétfarkú Kutya Pártnak egyébként már 2018-ban is lett volna jelöltje a gyulai központú választókerületben, ő azonban az aláírásgyűjtés kezdetekor visszalépett – tudtuk meg Babinszki Pétertől, aki három évvel ezelőtt a békéscsabai központú 1. számú választókerületben indult a párt színeiben.  

A helyi „passzivisták” arról is beszámoltak, hogy négy megyei választókerületből háromban már megvan a jelölt személye, egyedül a gyulai központúban kérdéses még, hogy ki indul.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt Békés megyei jelöltjeit várhatóan a jövő év elején mutatják be – közölték lapunkkal.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)