Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Romantikus vacsora, habcsókkészítés és szimbólumkereső játék is szerepel a gyulai Valentin-napi programok között

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.KULTÚRA • 2022. február 02. 13:00
Romantikus vacsora, habcsókkészítés és szimbólumkereső játék is szerepel a gyulai Valentin-napi programok között
Idén is lesz Szerelmesek hete a gyulai várban és az Almásy-kastélyban

Forrás: pixabay.com

Játékokat és páros programokat is kínál Valentin-nap alkalmából február 11–20. között a gyulai vár és az Almásy-kastély. A Szerelmesek hete programsorozathoz kapcsolódva játék is indult a múzeumegységek közösségi felületén, a résztvevők díjtalan esküvői fotózási lehetőséget nyerhetnek.

Fekete-Dombi Ildikó, a gyulai kiállítóhelyeket működtető cég ügyvezető igazgatója kiemelte: a programok szervezésnél nagy hangsúlyt fektettek a történelmi hitelességre és szórakoztató ismeretátadásra.

Mint ismertette, február 14-én háromfogásos, gyulai alapanyagokra épülő, látványos ételsorral várják a párokat a kastély Stefánia-szárnyának báltermében. A vacsorát gyertyafényes tárlatvezetés egészíti ki, és az egykori legyezőnyelvvel is megismerkedhetnek a jelentkezők.

Elmondta: február 19-én habcsókkészítésre invitálják az érdeklődőket a Stefánia-szárny csemegetárába, ahol a ma már furának tűnő, korabeli illemszabályokról is szó lesz.

Az igazgató a látogatók figyelmébe ajánlotta a vár gyertyafényes tárlatvezetéseit is, amelyeken királyok és királynék szerelméről, valamint a középkori erotikáról hallhatnak a résztvevők.

Hozzátette: a középkori szerelmi bájitalokról szóló előadás is izgalmasnak ígérkezik a várban, a főzetet a vendégek is megkóstolhatják majd.

A kastélyban és a várban szimbólumkereső játékot is tartanak, a legügyesebbeket a kastély kávézójában díjazzák.

 

A Szerelmesek hete teljes programsora

Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont

Február 11. (péntek), 12. (szombat), 18. (péntek), 19. (szombat) 9.00–17.00

Élmény, kaland, szerelem a kastélyban

Élmény, kaland, felfedezés a gyulai Almásy-kastély állandó kiállításának megtekintése. Valentin-naphoz kapcsolódva a párban érkező látogatóinkat a szerelemre utaló jelek, kifejezések felfedezésére buzdítjuk. Keressétek a nyomokat a kiállítótérben, rögzítsétek azokat a tőlünk kapott lapokon, hogy aztán összeillesztve és egybeolvasva azt, egy idézetet kapjatok! A helyes megoldást bemutatva ajándékotok egy-egy csésze az egykor szerelmi vágyfokozónak tartott csokoládéból. Mi is lehetne jobb a szerelmesek hetén, mint a csókot is édesítő forró ital közös fogyasztása a Kastély Kávézóban?

Részvételi díj: kastélybelépő + 1500 Ft (750 Ft/fő)

 

Február 14. (hétfő) 18.00

Valentin-napi vacsora a bálteremben

Fogadóital az érkezéskor finom falatokkal, a kastély felfedezése gyertyafényben, titkokkal a szerelmi praktikákról és az arisztokrácia szerelmi életéről, kétszemélyes, meghitt vacsora a bálteremben, a leghasznosabb üzenetek a legyezőnyelv rejtelmeiből, mindeközben pedig afrodiziákumként gyulai pálinkák kóstolása. Ez az Almásy-kastély ajánlata Valentin-napra a kezdő és a sok éve együtt lévő pároknak. Hozd el a kedvesed egy romantikus vacsorára, mi pedig egyedi élményekkel gondoskodunk róla, hogy közös emlékként idézhessétek majd fel azt! Örömmel segítünk abban is, hogy személyes ajándékkal lephesd meg a párod a vacsora közben.

Regisztrációhoz kötött! Regisztráció február 12-ig: 06-66/650-218.

Részvételi díj: 15 000 Ft (7500 Ft/fő)

 

Február 19. (szombat) 14.00, 15.30

Habcsókkészítés a csemegetárban

Ki mondta, hogy a habcsók csak a karácsonyfára való? A Valentin-naphoz kapcsolódó programunkon szív formában készítjük el, de a kész süteményekből akár egy kompozíciót is összeállíthatsz. A habcsókozás közben ma már furának tűnő, korabeli illemszabályokkal is megismertetünk. Természetesen a díszcsomagolás készítés sem maradhat el, hogy stílusosan adhasd át az édességet a választottadnak.

Részvételi díj: 1200 Ft/fő (10 db elkészített habcsókot tartalmaz)

 

Február 11–20.

Szeretetszív a kastélyparkban

Mindig is hangoztattuk: igazán kellemes egy sétát tenni kastélyunk hangulatos parkjában. Ebben a bő egy hétben ráadásul szívet melengető is. Keresd meg szeretetszívünket, amelyet a parkban állítunk fel, válassz magadnak az azon lévő idézetek közül, cserébe pedig helyezz oda egyet Te is! Papírt, ceruzát kapsz a kastély jegypénztárában. Gyere el hozzánk egy szerelmes vagy akár pozitív gondolatért, s lepj meg eggyel ismeretlenül is valakit a saját kedvenceid közül!

 

Gyulai vár

Február 12. (szombat) 9.00–17.00

Szíven találsz – ügyességi játék

Szerelmet hozó főzetek – középkori bájitalok receptjei és kóstolása

Részvétel várbelépővel.

Itt a piros, hol a piros? – szívkereső játék párok részére

Részvételi díj: kastélybelépő + 1500 Ft (750 Ft/fő)

 

Február 12. (szombat) 18.30

Gyertyafényes tárlatvezetés – benne királyok és királynék szerelme

Előzetes regisztráció a tárlatvezetés napján 15 óráig: 06-66/650-218 vagy személyesen az Almásy-kastély ajándékboltjában.

Jegyár: 2900 Ft/fő

 

Február 19. (szombat) 9.00–17.00

Szíven találsz – ügyességi játék

Szerelmet hozó főzetek – középkori bájitalok receptjei és kóstolása

Részvétel várbelépővel.

Itt a piros, hol a piros? – szívkereső játék párok részére

Részvételi díj: kastélybelépő + 1500 Ft (750 Ft/fő)

 

Február 19. (szombat) 18.30

Gyertyafényes tárlatvezetés – benne a középkori erotika

Előzetes regisztráció a tárlatvezetés napján 15 óráig: 06-66/650-218 vagy személyesen az Almásy-kastély ajándékboltjában.

Jegyár: 2900 Ft/fő

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)