Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Karácsonyisok az országos döntőben

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MAGAZIN • 2022. január 23. 16:00
Karácsonyisok az országos döntőben
Hírek a Karácsonyi János iskolából

Fotó: Karácsonyi János iskola

2021. novemberében a Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny megyei fordulóján, a Karácsonyi János Katolikus Általános Iskolából öt csapat vállalta, hogy összemérje a többi Békés megyei csapattal csodálatos magyar anyanyelvünkkel kapcsolatos tudását.

A versenyt két hónapos kitartó, szorgalmat igénylő felkészülő munka előzte meg. A feladatok rendkívül sokféle részterületet érintettek: szövegértést, helyesírást, nyelvhelyességet, hang-, szófaj- és jelentéstani ismereteket, irodalomelméletet, verstani ismereteket és versszöveg-ismeretet, fejlett szókincset, szólás- és közmondásismeretet, sőt logikus gondolkodást is! A csapattagoknak nemcsak az említett területeken kellett tájékozottnak bizonyulniuk, hanem képesnek kellett lenniük az együttműködésre, egymás érvelésének tiszteletben tartására, különböző vélemények esetén a kompromisszumkötésre. A 13 feladatból álló tesztet pedig szigorú időkorlát közé szorítva: 60 perc alatt kellett teljesíteniük a tanulóknak!

Nagy örömet jelentett számunkra, ahogy az előző években is, karácsonyis diákjaink idén is több csapattal bejutottak Békés megye legjobbjai közé!

Az 5. évfolyamos Magyaros hamburgerek (csapattagok: Bujdosó Zoé, Csiszér Zsófia, Dávid Péter János, Gyurkovics Attila Kristóf) a Békés megyei fordulón a dobogó legtetejére állhattak, azaz 1. helyezett csapat lettek.

Így ők megyénk legjobbjaként részt vehettek a decemberi országos döntőn, ahol az előkelő 6. helyezést érték el, bekerültek az országosan elismert, díjazott csapatok közé!

Köszönjük a gyerekek szüleinek is áldozatos, támogató, a felkészülést segítő háttérmunkáját! Szívből gratulálunk diákjainknak ehhez a nagyszerű teljesítményhez, nagyon büszkék vagyunk rájuk, és további sok sikert, örömet kívánunk egyedülállóan szép anyanyelvünk művelésében!

Mári Zoltánné Mészáros Andrea (felkészítő pedagógus)

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)