Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az elmúlt évtized legfontosabb beruházása valósul meg a gyulai Hunguest Hotel Erkelben

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2022. január 21. 13:00
Az elmúlt évtized legfontosabb beruházása valósul meg a gyulai Hunguest Hotel Erkelben
A fürdővárosi hotel az egyik legjelentősebb vidéki wellness-szállodává válik

2022 izgalmas évnek ígérkezik a Hunguest Hotel Erkel életében, hiszen az elmúlt 10 év legnagyobb beruházása valósul meg a szállodában. A 122 szobás, eddig háromcsillagos Munkácsy-szárny teljes körű felújításon esik át, ez magába foglalja a szobák és az emeleti folyosók kialakítását, a bútorzat cseréjét, a belsőépítészeti dizájn megújulását és a teljes gépészet lecserélését – hangsúlyozta lapunknak Boros Zoltán szállodavezető.

– A 2021-es év rendkívül nehezen indult a magyar turizmus, így a Hunguest Hotel Erkel számára is, amely a veszélyhelyzeti korlátozások miatt üzemszünetre kényszerült 2020 novemberétől 2021 májusáig. Ennek a közel hét hónapnak a legnagyobb sikere, hogy a Hunguest Hotels, ezen belül szállodánk az összes munkavállalóját meg tudta tartani, így 2021 májusától felkészült, tapasztalt és összeszokott személyzettel várhattuk vissza vendégeket – mondta az igazgató.

Kiemelte: az újranyitást követően rendkívül sikeres évet zárt a hotel, a főszezoni hónapokban végig telt házzal üzemelt az Erkel. Hozzátette: ugyancsak pozitív fejlemény volt a szezon kitolódása.

– A szeptember is népszerű volt a vendégek körében, a Viharsarok enyhe klímája és a remek idő is segítette ezt az időszakot, mely a nyárnak megfelelő forgalmat hozott. Ehhez az is nagyban hozzájárult, hogy ősszel újra megrendezték a Gyulai Pálinkafesztivált és a Csabai Kolbászfesztivált. 

A gyulai szálloda vezetője azt is kiemelte, hogy novembertől decemberig új szolgáltatással, all inclusive ellátással várták vendégeiket – amely azóta is népszerű – így a holt szezonnak mondható késő őszt a magyar szállodaipari átlagnál jóval eredményesebben tudták teljesíteni.

– Külföldi vendégeink aránya a mindenkori határátlépési és beutazási korlátozások miatt 2021-ben elmaradt a vírus előtti évekétől, de egyes időszakokban már ismét a régi létszámban volt jelen ez a közönség is, esetünkben ez leginkább a romániai vendégeket jelenti. 2021 elsődlegesen a biztonságról szólt, a szálloda teljes személyzete mindent megtett azért, hogy a vendégek a koronavírus-járványtól függetlenül felszabadultan tudják eltölteni nálunk jól megérdemelt pihenésüket. Gyula töretlenül Magyarország legnépszerűbb turisztikai desztinációi közé sorolható, ezt tovább erősíti az M44-es autóút fokozatos fejlesztése, ezáltal a város gyorsabb megközelíthetősége – fejtette ki. 

Boros Zoltán azt is elmondta, hogy az idénre tervezett beruházásuk magába foglalja a szálloda közösségi tereinek, valamint az étterem, a bár és a lobby területének felújítását is.

– A Hunguest Hotel Erkel 2022-ben egy modernizált, összesen 308 szobás négycsillagos szállodává alakul. A fejlesztés révén nemcsak térségünkben, de országos szinten is az egyik legjelentősebb vidéki wellness-szállodává válik, méreteit és minőségét tekintve – hangsúlyozta.

Mint megtudtuk, a szálloda jelenleg is négycsillagos Dürer-szárnya a felújítás szinte teljes ideje alatt üzemelni fog. 

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)