Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Vasárnap Gyulán is megkezdődik az ökumenikus imahét

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2022. január 14. 09:40
Vasárnap Gyulán is megkezdődik az ökumenikus imahét
A fürdővárosban január 16-án és január 23-án imádkoznak együtt a különböző felekezetek

Gyulán is megkezdődik január 16-án, vasárnap az ökumenikus imahét, amelynek idei üzenete Isten szeretetének egyetemessége.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) és a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) közös programsorozatán a különböző felekezetű gyülekezetek ökumenikus közösségben tartanak istentiszteleteket, és imádkoznak a keresztények egységéért. Az idei imahét bibliai mottója Máté evangéliumából való: „Láttuk az ő csillagát napkeleten, és eljöttünk, hogy imádjuk őt” – számolt be róla az MTI.

Az MKPK és a MEÖT elnöksége 2017-ben elfogadta, hogy az ökumenikus imahét országos nyitó istentiszteletének vasárnapja az üldözött keresztényekért való imádkozás napja is legyen. Ezen a vasárnapon mind a katolikus egyházközségeknek, mind az ökumenikus tanácshoz tartozó tagegyházak gyülekezeteinek lehetőségük van imádkozni a délelőtti istentiszteleten az üldözött keresztényekért szerte a világban.

Gyulán január 16-án, vasárnap 17 órától a belvárosi katolikus templomban és január 23-án vasárnap 17 órától a református templomban tartanak istentiszteletet a gyulai római katolikus, református és evangélikus egyházközség, valamint baptista gyülekezet részvételével.  

Az ökumenikus imahetet 1908 óta rendezik meg. Az eseményen először csak az anglikán és a katolikus egyház tagjai vettek részt, és akkor még csak az Egyesült Államokbeli Graymoorban tartották meg.

Az esemény több évtizedes hagyományra tekint vissza Magyarországon is.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)