Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Esküvők régen és ma

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. KULTÚRA • 2021. december 27. 16:10
Esküvők régen és ma
Ingyenesen látogatható tárlatot nyitottak a Stefánia-szárnyban

Fotó: Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont

A régmúlt és a mai korok ételeire, terítékeire és esküvői ruháira csodálkozhatnak rá az érdeklődők a két ünnep között, az Almásy-kastély Stefánia-szárnyában – tájékoztatta lapunkat az intézmény.

Mint írták, az Esküvők régen és ma című, ingyenesen látogatható tárlatot a kastély, a V-art Rendezvényszervező Kft., valamint a Bianca Esküvői Ruhaszalon szervezték közösen.

„A múlt Schell József és Woracziczky Johanna 1938-ban tartott esküvőjén és lakodalmán keresztül jelenik meg, amely a történelmi Almásy-kastély utolsó ilyen eseménye volt – nem számítva tehát azokat az alkalmakat, amelyeknek a már felújított Stefánia-szárny adott helyszínt idén nyáron. A báró és a grófnő házasságkötése jelentős társadalmi esemény volt, az 1938. augusztus 23-án, a gyulai Nádi Boldogasszony Plébániatemplomban tartott egybekelésről mások mellett még a Magyar Távirati Iroda is beszámolt. Az esketést P. Somogyi Jenő tartományfőnök végezete báró Apor Vilmos apátplébános segédletével.” – olvasható a közleményben.

A kiállításon történészek mesélnek az esküvőről, de láthatók korabeli fotók, egy meghívó, valamint egy terített asztal is. A szervezők az idei és jövő évi trendek szerinti, divatos ruhákat, valamint terítékeket is bemutatják a tárlaton.

Az Esküvők régen és ma című program december 27–30. között, 14-től 17 óráig tekinthető meg díjtalanul.

Fotó: Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)