Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Amerikában úszik tovább Mácsok Fruzsina

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • SPORT • 2021. december 27. 16:00
Amerikában úszik tovább Mácsok Fruzsina
A fiatal úszó a Grand Canyon University intézményében folytatja tanulmányait

Az Amerikai Egyesült Államokban folytatja tovább tanulmányait Mácsok Fruzsina. A Gyulai Várfürdő úszószakosztályának versenyzője a Grand Canyon University csapatában készül tovább a nagy megmérettetésekre.

az amerikai egyesült államokban folytatja az úszást mácsok fruzsina

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Mácsok Fruzsina 2008 nyarán, egy nyári úszótáborban ismerkedett meg az úszással. Az önfeledt csobbanás közben Fehér Edit úszóedző figyelt fel rá, így októberben már rendszeresen részt vett az edzéseken.

– A több mint egy évtized során több edző is foglalkozott velem. Edit néni után,Tóth Szilárd,majd több évig Ráfi Tünde, akinél beválogattak a Jövő Bajnokai-programba. Egy évig Fodor Zoltánnal dolgoztam együtt, ezután kerültem Tóth Andráshoz és Juhász Jácinthoz, akiknél jöttek a nagyobb sikerek – sorolta a fiatal úszó.

Fruzsina kitartó munkája és tehetsége a 2018-as Serdülő Országos Bajnokságon érett először éremmé, amikor 100 méter mellúszáson a harmadik helyen ért célba. Korosztályos ifiként 2019-ben is sikerült döntős helyeket ússzon, majd idősebb korosztályos ifiként 2020-ban egy ezüstöt és egy bronzérmet is sikerült begyűjtenie.

– 2020 decemberében értem el az eddigi legjelentősebb eredményemet: a kaposvári Dr. Csik Ferenc Versenyuszodában megrendezett felnőtt bajnokságon a dobogó harmadik fokára állhattam. Mindig is ott volt bennem az Amerikában való továbbtanulás, viszont valami miatt mégsem ezt vettem előre a sorban. Talán elérhetetlennek gondoltam és nem gondoltam volna, hogy megvalósítható. Egy éve tudatosult bennem, hogy nekem márpedig ez lenne a legideálisabb. Az Egyesült Államokban jobban összeegyeztethető a sport és az egyetem, így egyszerre mindkettőre tudok koncentrálni – ismertette.

A fiatal úszó hozzátette, továbbra is a gyulai úszóklub versenyzője marad, de az arizónai egyetem színeiben is a vízbe csobban majd. A honi mezőnyben az országos bajnokságot célozza meg, de a ranglistán is szeretne minél előkelőbb helyre kerülni.

– Távlati célként nemzetközi versenyre is szeretnék kijutni, akár egy Európa-bajnokságon képviselni az országot. Amerikában szeretnék jelentős tagja lenni az egyetemi úszócsapatnak, minél több pontot szerezni és a lehető legjobb helyet elérni az egyetemi bajnokságon. A tanulmányaim befejezése utáni időszakra is vannak elképzeléseim, de konkrét terveim még nincsenek, hiszen addig még sok minden történhet és befolyásoló tényezők is akadhatnak – zárta Mácsok Fruzsina.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)