Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Megújult az Implom József általános iskola tetőszerkezete

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2021. december 20. 13:59
Megújult az Implom József általános iskola tetőszerkezete
A beruházás 126 millió forintból valósult meg

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Átadták a Gyulai Implom József Általános Iskola felújított tetőszerkezetét december 20-án. A munkálatok költsége 126 millió forint volt.

Az ünnepség az intézmény diákjainak karácsonyi műsorával kezdődött, majd Teleki-Szávai Krisztina, a Gyulai Tankerületi Központ igazgatója köszöntötte a megjelenteket. Kiemelte: a tetőszerkezet felújítása zárta le az elmúlt tíz év nagyívű fejlesztéseit, amelyek az Implom József általános iskolában valósultak meg.

Az igazgató megköszönte a kormánynak, Gyula Város Önkormányzatának, valamint Kovács József országgyűlési képviselőnek, hogy folyamatosan segítik a korszerű, a 21. századnak megfelelő oktatási környezet megteremtését a tankerületi központ intézményeiben.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

– A nagyszerű eredmények mögött mindig ott az összefogás és az összhang – fogalmazott Teleki-Szávai Krisztina, majd a tantestületnek is megköszönte, hogy segítették a kivitelezés lebonyolítását.

Kónya István alpolgármester úgy fogalmazott: Gyula városában kéz a kézben jár az összefogás és az együtt gondolkodás, ennek köszönhető a felújított tetőszerkezet is.

Hozzátette: a fürdővárosban nincs olyan állami fenntartású iskola, amely ne újult volna meg valamilyen formában az elmúlt időszakban. 2016 óta fejlesztések történtek az Erkel Ferenc gimnáziumban, a Bay Zoltán általános iskolában, valamint a „Lila” iskolában is.

Az alpolgármester hangsúlyozta: van még egy nagyon fontos lépés, az 5. számú általános iskola energetikai korszerűsítése.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Kovács József köszöntőjében elmondta: a beruházás teljes összege 126 millió forint volt, amelyet a kormány biztosított. Kiemelte: a felújítás rendkívül gyorsan lezajlott, hiszen szeptember 28-án adták át a munkaterületet a kivitelezőnek. Mindeközben zavartalan volt a tanítás is – tette hozzá.

Az országgyűlési képviselő megemlékezett az intézmény névadójáról, Implom Józsefről, valamint Klebersberg Kunó kultuszminiszterről is, aki 1930-ban átadta az iskola épületét.

A munkálatok során 2300 négyzetméteren újult meg a sajtolt cserépfedés, lecserélték a sérült szaruzatot, javították, helyenként lecserélték a bádogozást, valamint kicserélték a cseréplécezést és az ellenlécet is.

Az ünnepség szalagátvágással zárult.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)