Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A szív- és érrendszeri betegségek ellátását fejlesztették Békés és Temes megyékben

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2021. december 08. 12:30
A szív- és érrendszeri betegségek ellátását fejlesztették Békés és Temes megyékben
A projekt összértéke 2,7 millió euró volt

Lezárult a Békés Megyei Központi Kórház és a Temesvári Megyei Sürgősségi Klinikai Kórház közös projektje, amely a Határokon átnyúló együttműködés kardiovascularis és perifériás érbetegségek prevenciója, komplex ellátása Temes-Békés megyében címet viselte.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

A 2,7 millió euró összértékű projektet Szabó Ferenc orvos-igazgató, Márk László kardiológus, valamint Mirela Cleopatra Tomescu kardiológus – aki online csatlakozott a konferenciához – mutatták be december 8-án a gyulai tagkórházban.

Megtudtuk: a temesvári kórház 2018-ban kereste meg a gyulai intézményt a projekt tervezetével, amelynek célja az volt, hogy Temes és Békés megyékben fejlesszék az egészségügyi szolgáltatásokat a kardiovaszkuláris és perifériás érbetegségek megelőzésének területén, valamint javítsák a diagnózis felállításának és a kezelésnek a hatékonyságát.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

A program eredményeként beszereztek hat modern gépet is, ezek közül három a Békés Megyei Központi Kórházba került: egy digitális kivonás angiográfia készüléket kapott a kardiológiai osztály, valamint egy-egy ultrahangos diagnosztikai eszközt vásároltak a járóbeteg-ellátásra Gyulára és Békéscsabára is.

Kiemelték: a megyében mintegy 1500 fő számára nyílt meg a lehetőség, hogy szűrővizsgálatokon vegyenek részt. A lakosságot fórumokon, valamint füzetekben tájékoztatták a szűrés fontosságáról, a betegségekről.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)