Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Államilag hitelesített szoftverrel törölhetők véglegesen a tartós adathordozókon tárolt adatok

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2021. december 03. 17:04
Államilag hitelesített szoftverrel törölhetők véglegesen a tartós adathordozókon tárolt adatok

A fogyasztók magánszférájának védelme érdekében új szolgáltatással biztosítja az adathordozókon tárolt információk végleges törlését a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság – hívta fel a figyelmet közleményében a Békés megyei Kormányhivatal.

Mint írták, az új megoldás főként akkor tesz jó szolgálatot, ha az eszköztől gazdája megválna, és nem akarja, hogy az új tulajdonos hozzáférjen a rajta tárolt személyes adatokhoz, videókhoz, dokumentumokhoz vagy bármilyen egyéb tartalomhoz. Az ingyenes, állam által hitelesített szoftverrel mindenki maga tudja elvégezni az adattörlést tartós adathordozóin.

A szolgáltatást azok a fogyasztók vehetik igénybe, akik november 30-a után új vagy használt laptopot, notebookot, tabletet, PC-t, desktopot, pendrive-ot, érintőképes mobiltelefont, illetve külső vagy belső nem felejtő adattárolót (HDD, SSD, NVME) vásárolnak. Ilyen esetben a vevők a kereskedőtől egy lekaparható réteggel eltakart, kódot tartalmazó egyedi címkét kapnak. A címke segítségével tetszőleges időben, egy alkalommal végezhető el a végleges adattörlés úgy, hogy az eszközt – akár egy külön számítógépen – tulajdonosa csatlakoztatja a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság honlapján elérhető informatikai programhoz. A műveletet követően a felhasználó a megadott e-mail-címére hivatalos értesítést kap a sikeres törlésről – ismertették a közleményben.

A címkéket a kereskedők a vállalkozás telephelye vagy székhelye szerint illetékes járási vagy kerületi hivatalnál vehetik át.  A járási (fővárosi kerületi) hivatalok listája itt érhető el. Részletes információ a címkékkel kapcsolatos tudnivalókról itt olvasható.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)