Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ismét meghosszabbítják az oltási akciót

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2021. december 03. 16:28
Ismét meghosszabbítják az oltási akciót
December 12-ig várják az oltásra jelentkezőket

A nagy sikerre való tekintettel december 12-ig meghosszabbította a kormány az oltási akciót, így a jövő héten is mindennap előzetes regisztráció, illetve időpontfoglalás nélkül vehető fel a vakcina első, második vagy harmadik, megerősítő dózisa – tájékoztatott a Békés Megyei Kormányhivatal december 3-i közleményében.  

Emlékeztettek, Békés megyében továbbra is hat helyszínen várják az oltásra jelentkezőket. Békéscsabán a Gyulai út 18. szám alatt, Gyulán a Semmelweis utca 1. szám alatt, Orosházán a Könd utca 59. szám alatt, a kórházi oltópontokon kérhető a vakcina 7 és 19 óra között. Szarvason a Szabadság út 11. szám alatt, Szeghalmon az Ady Endre utca 1/b. alatt, Mezőkovácsházán az Alkotmány utca 38. szám alatt, a szakrendelőkben vehető fel az oltás.

Az első és második körös, valamint a megerősítő harmadik oltásra továbbra is ötféle vakcina áll rendelkezésre: Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen és Sinopharm.

Az oltatlanok előzetes regisztráció nélkül is érkezhetnek az oltópontra, ez esetben regisztrációjukat a helyszínen végzik el. Azoknak, aki már korábban regisztráltak, azt javasolják, hogy az eeszt.gov.hu oldalon keresztül foglaljanak időpontot, így elkerülhetik az esetleges várakozást. Az időpontfoglalás nélkül érkezőket érkezési sorrendben oltják be – ismertették a közleményben.

Hozzátették, nagyban meggyorsítja az oltást, ha az érkezők kinyomtatva, kitöltve és aláírva magukkal viszik a regisztrációs lapot és a harmadik oltás esetén is szükséges hozzájáruló nyilatkozatot. A nyomtatványok a koronavirus.gov.hu oldalon érhetők el.

A közlemény kiemelte, az első akcióhét kezdete, november 22-e óta már több mint egymillióan vették fel az első, második vagy a megerősítő harmadik oltást.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)