Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Véget ért az Eminescu utca felújításának negyedik fázisa

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2021. november 30. 13:15
Véget ért az Eminescu utca felújításának negyedik fázisa
A Kapa és Sánc utcák közötti szakasz költsége 55,4 millió forint volt

kiss szabolcs és görgényi ernő

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

A Kapa és Sánc utcák közötti szakasz elkészültével véget ért az Eminescu utca felújításának negyedik szakasza – erről tartott sajtótájékoztatót Görgényi Ernő polgármester és Kiss Szabolcs, a körzet önkormányzati képviselője november 30-án.

Görgényi Ernő elmondta: az utca első három szakaszát 2018 és 2020 között újították fel, az első kettőt önerőből, a harmadikat pályázati forrásból. A Kapa és Sánc utcák közötti szakaszra Gyula Város Önkormányzata a belügyminisztériumhoz nyújtott be pályázatot.

A pályázatról június 29-én született meg a döntés, amely alapján az önkormányzat 40 millió forint támogatásban részesült, a szükséges önerőt – további 15,4 millió forintot – a 2021-es költségvetés terhére biztosították.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

A városvezető kiemelte: a szakaszos felújítás ötletlét Kiss Szabolcs vetette fel a megválasztása után, ennek eredményeként pedig már csak egy szakasz vár a rekonstrukcióra, amelyre reményeik szerint a jövő év során kerül sor.

A felújítás műszaki tartalmáról Kiss Szabolcs beszélt. Mint mondta, az út egy újabb, mintegy 97 méteres szakasza újult meg, a munkálatok során 5,5 méteresre szélesítették az úttestet. Zárt csapadékvíz-elvezető rendszert építették ki, valamint 1,2 méter szélességű térköves járdát építettek az utca mindkét oldalán, valamint térkővel rakták ki a kocsibejárókat is.

Hozzátette: megújult a zöldfelület is, az egykori növények helyére gömbakácokat ültettek.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)