Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Körforgalmat építenek a városi tornacsarnok mellett

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2021. november 26. 13:45
Körforgalmat építenek a városi tornacsarnok mellett
A beruházás költsége 288 millió forint

Körforgalmat építenek a városi tornacsarnok mellett, a Nürnbergi utca, az Eötvös Lóránd utca és a 4219-es mellékút – amelyet ezen a szakaszán Ajtóssy Albert utcának hívnak – csomópontjában – erről tartott sajtótájékoztatót Povázsai Pál, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. projektiroda-vezetője, Görgényi Ernő polgármester és Kovács József országgyűlési képviselő november 26-án.

görgényi ernőkovács józsef és povázsai pál

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Povázsai Pál elmondta: az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából írt ki pályázatot a NIF a csomópont megvalósítására, amelyre a Délút Építő és Bányászati Zrt.-vel kötöttek szerződést.

A beruházás költsége 288 millió forint. A munkaterületet a mai napon adták át, decemberben váltják ki a közműveket, az építési munkálatok pedig 2022 tavaszán indulnak el.

Görgényi Ernő kiemelte: régóta vártak erre a körforgalomra, amelynek jelentőségét jól mutatja, hogy a kereszteződést körülbelül négyezer ember használja naponta, hiszen a Törökzugban működik bölcsőde, általános iskola és orvosi centrum is.

A csomópontot állami út keresztezi, amelyen nagy a teherforgalom, ráadásul gyakoriak a balestek is. A körforgalom biztonságosabbá teszi a közlekedést, valamint fel is gyorsítja azt.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Kovács József hangsúlyozta: a polgármesterrel együtt már régóta szorgalmazzák a beruházás megvalósítását, hiszen egy város közlekedésének minőségét, biztonságát nagyban befolyásolja a körforgalmak megléte.

A csomópontban, a megszokottól eltérően, a körforgalom közepe nem kör alakú lesz, hanem a Nürnbergi és az Eötvös utca tengelyéhez igazodó, elnyújtott körgeometriájú. Az építkezés során minden irányból gyalogos-átkelőhelyeket fognak létesíteni, kerékpársávokkal. Korszerűsítik a közvilágítást, a közelben található buszmegállóknak öblöket alakítanak ki, illetve szervizutakat is építenek, hogy kevesebb kapubejáró nyíljon az állami közútra.

A beruházás során forgalmi korlátozásokra kell számítani: az állami fenntartású úton lámpákkal fogják irányítani a forgalmat, a keresztező úton pedig időszakos lezárások várhatók.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)