Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Márton-napi felvonulást tartottak a németvárosi óvodások

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2021. november 12. 10:00
Márton-napi felvonulást tartottak a németvárosi óvodások
A legnagyobb libának különleges nevet adott fiatal gazdája

Idén 29. alkalommal szervezett lampionos felvonulással egybekötött Márton-napi ünnepséget a Németvárosi Óvoda. A rendezvényen az óvodások és iskolások, szülők és nagyszülők, a hagyományokhoz hűen egy-egy különleges lampiont ragadva, együtt vonultak át  az Apor térre.

idén bona nyerte a libák versenyét

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Pálovicsné Czene Ágota, az intézmény vezetője lapunknak elmondta: egész héten zajlottak a programok az óvodában. A gyerekek verset tanultak, majd a Márton-napot megelőző délután a szülőkkel saját maguk készítették el a lampionokat.

– Ahogy minden évben, idén is énekelve, a lámpások fényeit meggyújtva sétáltunk a németvárosi templomig. A sort a libaverseny győztes szárnyasa vezeti, akit általában kocsin húz a gazdája a célig. A köszöntő után az Implom József általános iskola nyolcadikosainak előadása volt látható, akik a Márton-nap történetét elevenítik fel – árulta el az óvodavezető. 

Pálovicsné Czene Ágota kiemelte: az esemény fontos része, hogy ilyen alkalmakkor a Mártonokat is köszönti a német önkormányzat névnapjuk alkalmából.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

– Az eseményre kollégáink is készülnek, ez alkalommal látható lesz az óvodapedagógusok árnyjátéka, majd zárásképp a szeretet lángjának közös elfújásával zárjuk a programot – ismertette az intézményvezető. 

A helyszínen azt is megtudtuk, hogy kinek a libája kapja a legnehezebb lúdnak járó címet: ezúttal Nyisztor-Gyarmati Bonaventúra Bona nevű, tízkilós gúnárja lett a verseny győztese.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)