Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Fontos pontokkal gazdagodott az Amazonok NB II.-es csapata

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2021. november 11. 13:00
Fontos pontokkal gazdagodott az Amazonok NB II.-es csapata
Gyulai Amazonok–Szolnoki MÁV 2-1 (2-1)

Az NB II.-es női labdarúgó-bajnokság 10. fordulójában a Gyulai Amazonok csapata a Szolnoki MÁV együttesét látta vendégül november 4-én. A fürdővárosi gárda hazai pályán szeretett volna javítani mérlegén.

Szerb Katalin ismét góllal segítette csapatát (képünk egy előző mérkőzésen készült)

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Gyulai Amazonok: Kósa Noémi, Lehóczki Noémi, Paál Dalma, Lovas Laura, Molnár Ágnes (Barthalos Dóra), Sovány Dorina, Szerb Katalin, Hack Fanni (Szappanos Katalin), Mezei Virág) és Komlósi Anna. Csere: Palócz Mónika. Vezetőedző: Molnár Zoltánné.

Mindkét együttes vereséggel a tarsolyában érkezett a találkozóra, így mindkettőjük számára fontos volt a győzelem megszerzése. Ennek megfelelően izgalmas találkozóra készülhettek a szurkolók.

A hazai gárda szinte azonnal magához ragadta a kezdeményezést, és több ígéretes helyzetet is kidolgozott. A sorra érkező lehetőségek hamar góllá érettek, Szerb Katalin a 18. percben vette be a rivális együttes kapuját. 1-0.

Néhány perccel később a szolnokiak egy szerencsés góllal egyenlíteni tudtak, ám ez cseppet sem vett vissza a gyulai gárda lendületéből. A folytatásban is zömében a vendégcsapat kapuja előtt folyt a találkozó, a kontrára berendezkedett szolnoki gárda azonban állta a támadásokat.

Az egyenlítő találatra a 26. percben érkezett meg a válasz, Csanálosi Anada bombagóllal jelezte, hogy remek játékkal tért vissza egykori csapatához. 2-1.

A második félidő első részben is inkább az Amazonok játéka dominált. A szolnoki csapat az utolsó 10 percben beszorította a fürdővárosi alakulatot a kapuja elé, de gólt nem sikerült szereznie, így maradt a megérdemelt gyulai siker.

– Jól kezdtük a mérkőzést, taktikailag és technikailag is az ellenfelünk felé tudtunk kerekedni. Nagyon jókor jött mindkét gólunk, azonban bosszantó, hogy ezúttal is egy elkerülhető találatot kaptunk. Nem estünk szét, a mérkőzés nagy részében kezünkben tudtuk tartani az irányítást. A mérkőzés végi 10 percet leszámítva dominálni tudtunk, ami nagy erőt adhat nekünk a folytatásra. Fontos három pontot szereztünk, igyekszünk a következő mérkőzésre is meríteni ebből a találkozóból – értékelt Molnár Ágnes megbízott edző.

A Gyulai Amazonok NB II.-es csapata győzelmének köszönhetően fellépett a tabella 8. helyére. A fürdővárosi gárda a folytatásban a közvetlen rivális Nyírség NSC otthonában lép pályára.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)