Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Labor az Erkelben

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Nagyné Kotroczó Andrea • MAGAZIN • 2021. november 05. 18:17
Labor az Erkelben
Hírek az Erkel Ferenc gimnáziumból

Fotó: Gyulai Erkel Ferenc Gimnázium és Kollégium

A Gyulai Erkel Ferenc Gimnázium és Kollégiumban 2013-ban létesült az Öveges-program keretén belül természettudományos diáklaboratóriumunk. A modern technológiával felszerelt, a korszerű pedagógiai szemléltetés igényeinek megfelelő iskolai laboratórium által lehetővé vált a természettudományos oktatás megújítása, a tehetséggondozás.  

Az Öveges-program nagy sikert aratott a tanulók és a pedagógusok körében, és a fenntartási időszak lejártával úgy gondoltuk, hogy továbbra is érdemes folytatni a programot, és lehetőséget biztosítani az újabb generációknak is érdekes természettudományos kísérletek elvégzésére. Nagy örömünkre az idei tanévben hat Békés megyei általános iskola jelezte részvételi szándékát, akik számára laborfoglalkozást tartanak gimnáziumunk kollégái, Nagyné Kotroczó Andrea és Szilágyi János pedagógusok. Munkájukat szakképzett laboráns segíti.

A laboratóriumban a tanulásszervezési eljárások sokszínűségét támogató tevékenységek keretében tömbösített foglalkozásokon fogadjuk a tanulókat, ahol a tananyaghoz kapcsolódó kísérletek elvégzésére kerül sor. A tapasztalatok szerint nagyon hasznosak ezek a foglalkozások, mert más szemszögből is megismerhetik az érdeklődők a természeti jelenségeket és reakciókat. Nagy sikert arat a hidrogénnel végzett kísérlet, melynek során bemutatjuk, hogy a hidrogén levegővel elegyedve robbanni is tud. Nagyon népszerűek a csapadékképződéssel járó reakciók, de még az elefántfogkrém készítésébe is beavatjuk őket. A lézeres optikai berendezéssel pedig a tükrök, lencsék működése válik láthatóvá.

A labor a gimnáziumi természettudományos oktatásunk fő színtere: intézményünkben 2009 őszén indult el az emelt szintű biológia tantárgy oktatása tagozat formájában. Az oktatás szakmai és infrastrukturális háttere maximálisan biztosított a kémia és fizika fakultációt választó diákok számára is. Továbbá nagy segítséget nyújt a versenyekre való felkészítésben is. Tanítványaink országos versenyeken vesznek részt, és az országos döntőkbe jutva a legjobbak közé kerülnek be. Nemrégiben Fodor Kata 11. C osztályos tanulónk ért el kiváló helyezést az Irinyi János Középiskolai Kémiaverseny országos döntőjében, ahol 10. helyezést ért el.

Tagozatos végzőseink az érettségi eredményeiknek köszönhetően minden évben sikeresen felvételiznek az általuk választott egyetemi szakokra is: orvosi, fogorvosi, állatorvosi, gyógyszerész, gyógytornász, agrárképzés, biológusképzés, tanárképzés, biomérnök, környezetvédelmi mérnök, szakápolói, mentőtiszti képzésekre.

Továbbra is szeretettel várjuk az érdeklődőket az Erkel Öveges-laborjában!

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)