Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Készítsük fel növényeinket a teleltetésre

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pomázi Ferenc • MAGAZIN • 2021. október 31. 07:00
Készítsük fel növényeinket a teleltetésre
Közeledik a tél!

Fotó: ezermester.hu

Tisztelt Kertbarátnők és Kertbarátok! A fagyos idők itt vannak a kertek alatt! A szobanövényeinket ideje bepakolni védett, meleg helyre.

Természetesen a leanderek, citromok 1-2 fok hideget elviselnek, de ne kockáztassunk! A téli almák, körték, birsalmák és a naspolya is a beteleltetést kívánja. Nehogy túllőjünk a célon, és tönkremenjen a termés! A paszternák, amely beltartalmilag a legértékesebb gyökérzöldségünk, maradhat a földben, mert ott szépen áttelel.

A kert ásása is esedékes, most az időjárás kedvező e tevékenység végzéséhez. Igyekezzünk minél több szerves anyagot leásni, legyen az növényi vagy állati eredetű. Nagyon fontos a tápanyag-visszapótlás, mert hamar elgyengül a talajunk, kiürül a tápanyag belőle. A növényeink gyengén fejlődnek, betegesek lesznek, és idő előtt elpusztulnak.

Minden, ami elbomlik, a kertben a helye, mert a növények táplálékául szolgálhat. Természetesen az állati szerves trágya a leghatékonyabb, de sajnos egyre kevesebb van belőle. Lassan oda jutunk, hogy az elfogadható termésért egy-egy területet ugaroltatni kell a kertünkben. A négyévenkénti pihentetés elégséges lehet, de nem biztos. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)