Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A zöldfelületekről tartottak konferenciát a városházán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2021. október 26. 17:15
A zöldfelületekről tartottak konferenciát a városházán
Gyula városa évtizedek óta élen jár ebben a tekintetben

a megjelenteket mártonffy béla köszöntötte

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Gazdálkodjunk okosan zöldfelületeinkkel címmel tartott konferenciát október 26-án a városháza dísztermében a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.

Elsőként Mártonffy Béla, a NAK Országos Kertészeti és Beszállítóipari Osztályának elnöke köszöntötte a vendégeket, aki elmondta: a korábbi években sok szó esett arról, hogy komoly változáson megy át a világ, az emberek többsége nagyvárosokban él, ahol fontos, hogy élhető legyen a környezet, egyre fontosabbá válnak a zöldfelületek.

Hozzátette: a roadshow két évvel ezelőtt indult, ez az ötödik állomása, azzal a céllal, hogy élhető, zöld városok legyenek országszerte, amely közegészségügyi szempontból is rendkívül fontos.

kulcsár lászló

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Kulcsár László, a NAK Békés megyei szervezetének elnöke kiemelte: Gyula városa – amelyet korábban a legvirágosabb településnek is megválasztottak – évtizedek, talán évszázadok óta élen jár a zöldfelületek tekintetében.

Felhívta rá a figyelmet, hogy fogyóban vannak a természeti kincseink, amíg a bolygó lakossága egyre inkább nő, éppen ezért van szükség ezekre a tudományos konferenciákra, a közös gondolkozásra.

Utolsóként Görgényi Ernő polgármester köszöntötte a megjelenteket, aki hangsúlyozta: a gyulaiak szerencsések, hiszen elődeink szemléletére és munkájára támaszkodhatunk, ugyanis a fürdővárosban már legalább 150 éves hagyománya van a zöld gondolkodásnak, a környezettudatos városfejlesztésnek.

görgényi ernő

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Mint mondta, az önkormányzatnak hatást kell gyakorolnia a helyi társadalom szemléletére, valamint a társadalomnak is a városvezetésre. Ennek egyik eszköze az ismeretterjesztés és a tudás átadása, valamint a klímatudatos fejlesztéspolitika.

A városvezető beszélt arról is, hogy hamarosan újabb erdőtelepítésekkel kerülnek közelebb ahhoz, hogy „zöld gyűrűt” vonjanak a város köré, ahogy beszámolt a fa- és növénytelepítési munkálatokról is, amelyeket az elmúlt években elvégeztek, illetve minden évben megismételnek.

A köszöntők után előadásokkal folytatódott a konferencia, majd egy fórum keretében válaszoltak a szakemberek a felmerült kérdésekre.

a konferencián előadást tartott szászné dr. várkonyi adrienn városi főkertész is

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)