Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Végig látványosan és tudatosan játszottak az U16-os Amazonok

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2021. október 20. 15:00
Végig látványosan és tudatosan játszottak az U16-os Amazonok
Gyulai Amazonok–Airnergy FC 3-1 (2-1)

Az U16-os labdarúgó-bajnokság soros fordulójában a Gyulai Amazonok csapata az Airnergy FC együttesét látta vendégül október 18-án. A fürdővárosi együttes gólzáporos mérkőzés után csapott össze az ezüstérmes helyen álló riválisával.

bronzérmes helyről várhatja a folytatást az u16-os gárda

Fotó: Gyulai Amazonok

Gyulai Amazonok: Freiberger Stella, Kelemen Klarissza, Tóth Panna, Árgyelán Eszter, Bukor Zoé, Nagy Katalin (Szelei Nóra), Sovány Dorina, Pribék Andrea, Mészáros Viktória, Baracsi Boglárka és Kónya Andrea (Danics Boglárka). Edző: Molnár Ágnes.

A korosztályos együttes meglepetéssel kezdte a bajnokságot, a nyitófordulóban történelmi vereséget szenvedett a nyíregyházi riválisától. Molnár Ágnes együttese a folytatásban alaposan rálépett a gázra, 0-27-es eredménnyel száguldott át soroksári ellenfelén.

A soros fordulóban az ezüstérmes helyen álló fővárosi csapat érkezett a gyulai arénába. Molnár Ágnes elmondta, a hazai gárda már az első tíz percben két góllal lépett el ellenfelétől, Pribék Andrea egy szabadrúgást helyezett a hálóba, Mészáros Viktória szöglete pedig érintés nélkül landolt az ellenfél kapujában.

A budapesti gárdát nem fogta meg a gyorsan bekapott két gól, a félidő vége előtt kozmetikázni tudott az eredményen. 2-1.

A végig látványosan és tudatosan játszó gyulai csapat a második félidőben is többször veszélyeztette a vendégcsapat kapuját, de a befejezésnél rendre pontatlanok voltak a játékosok. A mérkőzés vége előtt néhány perccel Sovány Dorina fejezett be góllal egy remek támadást, beállítva ezzel a 3-1-es győzelmet.

– Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, mind játékban, mind hozzáállásban a maximumot igyekezte kihozni magából a csapat. A szépítő gól szinte a semmiből jött, de a lányok megmutatták, mire képesek. Végig irányítottuk a mérkőzést, úgy gondolom, ha javítani tudunk a helyzetkihasználásunkon, sikerül nagyon szép eredményeket elérni. Kiemelném a mostani mérkőzésen mutatott csapategységet, a látványos, kreatív támadások nagyon élvezhetővé tették a találkozót. A csapatrészek kezdenek nagyon szépen összeállni, egyre jobban megmutatkozik az edzésmunka a mérkőzéseken is – értékelt Molnár Ágnes utánpótlásedző.

A Gyulai Amazonok U16-os csapata a tabella harmadik helyén áll, a folytatásban egy halasztott mérkőzést pótol hazai pályán a Mercedes KLE együttes ellen.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)