Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Martyin Tibor osztályvezető főorvos kapta meg idén a Pándy-emlékérmet

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2021. október 19. 18:00
Martyin Tibor osztályvezető főorvos kapta meg idén a Pándy-emlékérmet
Pardi Ágnest Pándy-nővér címmel ismerték el

Martyin Tibor belgyógyász, fertőzőző betegség, klinikai immunológiai és allergológiai szakorvos, osztályvezető főorvos kapta meg idén a Pándy-emlékérmet. Az esemény faültetéssel indult a Pándy Kálmán tagkórházban, majd a Vigadóban tartották az ünnepséget, ahol Pándy-nővér címmel tüntették ki Pardi Ágnest.

szabó ferenc orvos-igazgató köszöntötte a megjelenteket

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A megjelenteket Szabó Ferenc orvos-igazgató köszöntötte. Beszédében elmondta: Pándy Kálmán 1868. október 14-én született, 1899-től vezette a megyei kórház elmeosztályát, majd 1905-ben Lipótmezőn nevezték ki osztályvezetőnek.

Kiemelte: széles látókörű, céltudatos tudósember volt, legfontosabb tudományos munkái külföldön is megjelentek. A róla elnevezett Pándy-reakció, azaz a karbolsavas liqour-fehérje kémlelési eljárás, örökre beírta a nevét az orvostudomány történetébe.

Az orvos-igazgató beszélt a koronavírus-járványról okozta nehézségekről is, valamint sok sikert kívánt a pályakezdő kollégáknak.

A folytatásban Kuti Janka zenélt klarinéton a megjelenteknek, esküt tettek a pályakezdők, majd köszöntötték az orvosokat, akik szakvizsgát tettek a közelmúltban. Gratuláltak továbbá Abdulrahman Abdulrab Mohamed főorvosnak, aki Békés megyéért kitüntetésben részesült nemrég, valamint Novák János osztályvezető főorvosnak, aki Friedrich László-emlékérmet kapott.

martyin tibor kapta meg idén a pándy-emlékérmet

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A Pándy-emlékérmet ebben az évben Martyin Tibor belgyógyász, fertőzőző betegség, klinikai immunológiai és allergológiai szakorvos, osztályvezető főorvos kapta, aki 1965-ben született Gyulán, általános orvosi diplomáját 1990-ben szerezte meg a Szegedi Orvostudományi Egyetemen, ugyanabban az évben kezdett el a Pándy Kálmán tagkórházban dolgozni, a belgyógyászati osztályon. 1996-tól a fertőző osztály orvosa, 2020. januárjától pedig osztályvezető főorvosa.

1995-ben belgyógyászatból szakvizsgázott, majd 1998-ban fertőző betegségekből, 2000-ben klinikai immunológia és allergológiából szerzett szakorvosi képesítést. 2015-ben diabetológiából minősítő vizsgát tett.

Pályája során klinikai kutató, oktató és gyógyító tevékenységet is végzett, amelyek eredményeit hazai és külföldi szaklapokban jelentek meg, valamint számtalan szakmai előadást tartott.

pardi ágnes (maszkban) pándy-nővér címet kapott

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Munkája során együttműködik a társszakmákkal, a koronavírus-járvány megelőzésére, kezelésére történő intézményi, stratégiai munkacsoportot irányította.

2021-ben Pándy-nővér címet kapott Pardi Ágnes okleveles ápoló, aki 2012-ben kezdte meg a munkát a kórház ápolási osztályán, 2015 óta a sürgősségi betegellátó osztály dolgozója. 2013-ban diplomás ápolói képesítést szerzett, majd 2017-ben kezdte meg tanulmányait a Szegedi Tudományegyetemen, ahol okleveles ápolói képesítést kapott. 2020. szeptembere óta a Debreceni Egyetem népegészségügyi karán tanul.

Tanulmányai mellett aktívan részt vesz az osztály és kórház tudományos életében, az oktatásban, 2019 óta felelős szakoktató. A munkáját pontosan, precízen, biztonságosan, lelkiismeretesen végzi, a betegekkel és a munkatársakkal is jó kapcsolatot ápol.

Az elismerések átadása után Martyin Tibor tartott tudományos előadást.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)