Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Sportnapot tartottak a törökzugi óvodásoknak

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2021. október 13. 16:30
Sportnapot tartottak a törökzugi óvodásoknak
A gyerekek több sportággal is megismerkedhettek

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Idén is megrendezte egyik legnépszerűbb programját, az egészség- és sportnapot a törökzugi óvoda kollektívája. Az eseményen a legkisebbek az egészségvédelemről és a sportokról tanulhatnak. Az október 13-i programot ebben az évben a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban tartották meg.

– Örülünk, hogy ismét megrendezhettük a háromnapos egészség- és sportnapjainkat, amely már hagyomány a törökzugi óvodában – mondta lapunknak Szűcs Éva tagintézmény-vezető. Mint mondta egy évben kétszer, ősszel és tavasszal rendezik meg a programot, amelynek első két napja az egészséges életmódról, a gyümölcsökről, zöldségekről szól, de a mozgás, a zenés reggeli torna ekkor sem maradhat el.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

– Gyümölcs- és zöldségsalátát készítettünk a gyerekekkel közösen, és egy kisfilmet is megnéztünk az egészséges táplálkozásról és a helyes fogmosásról. Köszönjük az Egészségfejlesztési Irodának, hogy ismét csatlakozott a rendezvényünkhöz, amely az érdekes programjaikkal még izgalmasabb lett. Sajnos a pandémia ideje alatt nem hagyhattuk el az óvoda épületét egészségünk védelme érdekében, kizárólag zártkörű programokat szervezhettünk, ezért különösen örülünk, hogy a záró napunkat ismét a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban tölthettük a szülőkkel és az 5. Számú általános iskola első osztályos tanulóival közösen, ahol a Sportmanó programmal ismerkedhettek meg a gyerekek.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Mint megtudtuk, a Sportmanó program kifejezetten az óvodás korosztályok számára kidolgozott kezdeményezés, amely azt a célt szolgája, hogy a legkisebbek korán megismerkedhessenek a sportokkal, majd kiválaszthassák a kedvencüket.

– A külföldi minta alapján elkészített tananyag öt kedvelt sportág – floorball, kosárlabda, kézilabda, tenisz, labdarúgás – játékos gyakorlataiból épül fel, amelyek kézzel és lábbal végrehajtható játékokból, vidám feladatokból és versenyekből állnak – emelte ki Szűcs Éva.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)