Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Európai Diáksport Nap az Erkel-gimiben

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Farkasné Csató Katalin • MAGAZIN • 2021. október 09. 17:00
Európai Diáksport Nap az Erkel-gimiben
Hírek a Gyulai Erkel Ferenc Gimnázium és Kollégiumból

Fotó: Erkel Ferenc gimnázium

A Gyulai Erkel Ferenc Gimnázium és Kollégiumban évről évre aktív sportélet zajlik. Forrás Imrét, a testnevelés munkaközösség vezetőjét kérdeztük erről a területről. 

– Az egészséges életmód és annak értékeinek közvetítése a Gyulai Erkel Ferenc Gimnázium és Kollégium alapvető feladata. Minden lehetőséget megragadunk arra, hogy tanulóink mentális és fizikai egészségét pozitív irányba billentsük a mai rohanó világunkban. A pandémia ideje alatt iskolánk tanulói sajnos kevesebb időt fordítottak saját fizikai állapotuk fejlesztésére, több órát töltöttek inaktívan. 

– A 2020/2021. tanévben újdonság, hogy hivatalosan is témanapként jelenik meg a Magyar Diáksport Napja. Ezt az önök iskolája is beépítette munkatervébe?

Fotó: Erkel Ferenc gimnázium

– Igen. Szeptember 24-én, pénteken ünnepeltük meg az Európai Diáksport Napját, amely iskolánkban egy vidám, aktív, a diákjaink által kedvelt hagyomány. Ez a nap évről-évre az egészségtudatos élettel és testmozgással kapcsolatos témákat dolgozza fel. Ebben az évben az „Adj teret a mozgásnak!” volt a témanap mottója, amelyen iskolánk valamennyi tanulója részt vett. A rendezvényünk minden órában több állomáson zajlott, zene kíséretében. Testnevelőink helyet adtak a diákok által kedvelt sportjátékoknak, többek között a labdarúgásnak, röplabdának, kosárlabdának, illetve népszerű állomásokat is felállítottak a tornaterem, sportudvar helyszíneken. Volt lehetőség kipróbálni erősítő G-Flex eszközt, valamint diákjaink tollasozhattak, frizbizhettek, floorballozhattak és természetesen lefuthatták az aktuális 2021 méteres távolságot.

– Lesz folytatás?

– Természetesen. Jövőre folytatjuk, 2022 méterrel!

Fotó: Erkel Ferenc gimnázium

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)