Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Tizedik alkalommal rendezték meg a Hídi Sétát

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2021. október 09. 13:00
Tizedik alkalommal rendezték meg a Hídi Sétát
Az eseményen idén is előadásokkal, majd a városi sétával várták a csatlakozókat

Fotó: Gyulai Hírlap – Pénzes Sándor

Tizedik alkalommal rendezték meg a Hídi Séta elnevezésű programot október 8-án, amellyel a mellrákszűrés fontosságára, a betegség veszélyeire hívják fel a figyelmet a szervezők. Az eseményen idén is előadásokkal, majd a városi sétával várták a csatlakozókat. 

A helyszínen Tóth Zoltánné, a Magyar Vöröskereszt Békés megyei igazgatója lapunknak kiemelte: az esemény célja, hogy népszerűsítsék a megelőzést segítő szűréseket, amelyek közül a Hídi Séta az egyik legjelentősebb program. Hozzátette: hazánkban a daganatos megbetegedések miatti halálozás a szív- és érrendszeri betegségeket követően a második leggyakoribb halálok, ezért is fontos minden hasonló kezdeményezés.

Fotó: Gyulai Hírlap – Pénzes Sándor

Az eseményen Görgényi Ernő polgármester a megelőzések fontosságáról beszélt. Kiemelte, hogy kilenc fő oka van a rákos megbetegedések kialakulásának, amelyek közül csak egyre, a genetikai hajlamra nem lehetünk befolyással. 

– A legnagyobb részben rajtunk múlik, hogy megteszünk-e mindent a betegség elkerülése érdekében. Országosan háromféle szűrővizsgálat érhető el ingyenesen, de háziorvosi beutalóval is elérhető számos szűrés. A munkahelyek felelőssége is fontos: a gyulai önkormányzatnál munkaidőben, évente végzünk szűrővizsgálatokat, amelyeket dolgozóink díjmentsen vehetnek igénybe. Az országban azon három önkormányzat között vagyunk, ahol az általános iskolások körében lisztérzékenység-szűrést is végeznek. Arra van időnk, amire igazán akarjuk és ez a legfontosabbak közé kell, hogy tartozzon, mert nemcsak magunknak, hanem szeretteinknek is tartozunk azzal, hogy mindent megteszünk egészségünkért.

Fotó: Gyulai Hírlap – Pénzes Sándor

A folytatásban Párducz László főorvos köszöntötte a megjelenteket, aki szintén a megelőzések fontosságát hangsúlyozta. Kiemelte, hogy az időben észrevett betegségekkel sok élet megmenthető és rengeteg költség megspórolható. 

– Azt, hogy kinek milyen az egészségügyi állapota, legalább ötven százalékban az életmódja határozza meg. Ám azt, hogy milyen az életmódja, azt ő maga határozza meg a döntései által – emelte ki. 

Az esemény egészségügyi előadásokkal folytatódott, majd 17 óra után kezdetét vette a Hídi Séta. A résztvevők idén a Grácia mazsorettcsoport vezetésével vonultak a belvárosi hídon át a Kossuth téri szökőkúthoz.

Fotó: Gyulai Hírlap – Pénzes Sándor

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)