Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Vádemelés a csaló gyulai férfival szemben

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2021. október 07. 17:00
Vádemelés a csaló gyulai férfival szemben
A 39 éves férfi valótlan tartalmú költségszámlákkal csökkentette egy cég adófizetési kötelezettségeit

Jelentős vagyoni hátrányt okozó üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntette és folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség egy 39 éves büntetlen előéletű gyulai férfival szemben, aki egy gyulai székhelyű cég adófizetési kötelezettségét valótlan tartalmú költségszámlákkal csökkentette – olvasható a Békés Megyei Főügyészség közleményében.

Mint írták, a férfi a cég megalapításától, 2014-től kezdődően volt ügyvezetője az építőipari tevékenységet folytató cégnek egészen annak 2020 évben bekövetkezett felszámolásáig. A férfi a cég könyvelésébe 2017-2018. években anyagbeszerzésről, fedett csarnok bérléséről, gép bérléséről, javításáról, szervizeléséről és durvatakarítás szolgáltatásnyújtásról szóló valótlan tartalmú, fiktív költségszámlákat állított be, amely számlák adatait a kft. általános forgalmi adó bevallásaihoz felhasználta, azok áfa tartalmát – a cég bevételei után fizetendő adó csökkentése érdekében – jogosulatlanul levonásba helyezte. A számlákat ismeretlen személy állította ki 13 különböző cég nevében, amelyek ténylegesen nem álltak üzleti-gazdasági kapcsolatban a számlákat befogadó céggel, így az adó áthárítása a valóságban nem történt meg. A férfi cselekményével 19 M Ft vagyoni hátrányt okozott a Magyar Állam költségvetésének.

A járási ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfit tárgyalás tartása nélkül hozott büntetővégzésében próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje, tiltsa el a gazdasági társaságok vezető tisztségének viselésétől mint foglalkozástól, valamint kötelezze őt a nyomozás során felmerült 150.000.-Ft-ot kitevő bűnügyi költség megfizetésére – olvasható a közleményben.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)