Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Megszakadt az U16-os Amazonok hihetetlen sorozata

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2021. október 07. 15:00
Megszakadt az U16-os Amazonok hihetetlen sorozata
Nyíregyháza Spartacus–Gyulai Amazonok 4-0 (2-0)

Az U16-os labdarúgó-bajnokság első fordulójában a Gyulai Amazonok csapata a mezőny egyik legjobb csapata, a Nyíregyháza Spartacus otthonába utazott október 3-án. A gyulai gárda a tavalyi bajnoki címe után idén is jó eséllyel pályázik a dobogós helyezések valamelyikére.

várnia kell még az idei első győzelemre az u16-os amazonoknak

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Gyulai Amazonok: Freiberger Stella, Kelemen Klarissza, Tóth Panna, Bukor Zoé, Nagy Katalin, Sovány Dorina (Danics Boglárka), Pribék Andrea, Árgyelán Petra, Mészáros Viktória, Baracsi Boglárka és Kónya Andrea (Puskás Adél). Csere: Máté Nóra. Edző: Molnár Ágnes.

A két csapat a tavalyi bajnokságban is szembe nézett egymással, mindkét alkalommal 4-1-es gyulai siker született. A nyírségi alakulatot a visszavágás vágya hajtotta, így a fürdővárosi együttes kőkemény mérkőzés elé nézet.

Molnár Ágnes elmondta, már az első percekben látszott, hogy a két csapat teljesen más arcát mutatja. A hazai gárda sorra alakították ki helyzeteiket, a vendégcsapat pedig nagyon lassan pörgött bele a mérkőzésbe.

Az első félidőben két gólt is szerzett a nyíregyházi csapat, noha a gyulai alakulat előtt is adódott lehetőség. A fürdővárosi gárda támadó szekciójában nem volt olyan átütő erő, mint az megszokott. A második félidőben is inkább a Spartacus irányította a játékot, az Amazonok talán az utolsó negyedben kezdték el azt a tudást mutatni, melyet valójában tudnak. A hazai gárda a játékrész alatt alatt még két gólt szerezve magabiztos és megérdemelt sikert aratott.

A gyulai csapatnak a 2019-es őszi szezon óta ez volt az első veresége, mely érthetően alaposan kedvét szegte a gárdának.

– A bemelegítésnél látszott a két csapaton, hogy ki az, aki a mai napon jobban akarja a győzelmet. Érthetetlen hibákat követtünk el, a csapat 80 százaléka mélyen a tudása alatt játszott. Töredékét nem adták vissza a lányok annak, amit igazából tudnak. Ez annak is betudható, hogy július óta várjuk a bajnoki rajtot, sorra jöttek a halasztási igények, mely miatt ez volt az első mérkőzésünk. A korosztály a tavalyi átalakulás után rögtön mélyvízbe került, rögtön egy olyan Nyíregyházával nézett szembe, amely már a harmadik találkozóját játszotta le és nyerte meg magabiztosan. A hazai csapat győzelme teljesen megérdemelt volt, a mai napon megmutatkozott, milyen az, amikor nekünk az ég világon semmi nem jön össze, a túloldalon pedig a csapat nagy része élete meccsét játssza. Dolgozunk tovább céljaink elérése érdekében, hiszen meg kell mutatnunk, hogy mire vagyunk igazán képesek – értékelt Molnár Ágnes, utánpótlás edző.

A Gyula Amazonok U16-os csapata a következő körben a Soroksár SC otthonában javíthat mérlegén.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)