Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulán tartotta közgyűlését az Országos Nemzetiségi Önkormányzatok Szövetsége

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2021. október 07. 09:45
Gyulán tartotta közgyűlését az Országos Nemzetiségi Önkormányzatok Szövetsége
A tanácskozáson mind a tizenhárom nemzetiségi önkormányzat képviseltette magát

hollerné racskó erzsébet

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Kihelyezett közgyűlést tartott az Országos Nemzetiségi Önkormányzatok Szövetsége október 6-án az Almásy-kastély Stefánia-szárnyában.

Hollerné Racskó Erzsébet, az Országos Nemzetiségi Önkormányzatok Szövetségének elnöke elmondta: történelmi pillanat a gyulai közgyűlés, ugyanis a mind a tizenhárom nemzetiségi önkormányzat képviselteti magát, többségében az elnökök által, de több országgyűlési szószóló is megjelent a tanácskozáson.

Kiemelte: a gyűlést azért tartották, mert a jövő év több szempontból is fontos lesz a nemzetiségek számára. Tavasszal országgyűlési választást tartanak, amelynek során harmadik alkalommal választanak szószólókat, illetve a német önkormányzat esetében országgyűlési képviselőt. A másik fontos esemény az őszi népszámlálás lesz, amelynek az eredménye fogja eldönteni, hogy mely településeken alakulhatnak nemzetiségi önkormányzatok.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Hozzátette: tárgyalnak a felsőoktatás átszervezéséről is, hiszen állami fenntartásból az alapítványokhoz kerül a nemzetiségi pedagógusképzés.

A megjelenteket köszöntötte Kozma György, a Magyarországi Románok Országos Önkormányzatának elnöke, a program szervezője, valamint Kovács József országgyűlési képviselő és Görgényi Ernő polgármester.

Előbbi örömét fejezte ki, hogy a fürdővárosban rendezik meg az eseményt, a városvezető pedig hangsúlyozta: Gyulán mindig békében és egyetértésben éltek együtt különféle nemzetiségek és vallási felekezetek.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)