Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Három napig minden az állatokról szól a „Lila” iskolában

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2021. október 05. 18:00
Három napig minden az állatokról szól a „Lila” iskolában
Az eseményt negyedik alkalommal rendezik meg az intézményben

Az állatok világnapja alkalmából TARTOTTAK több napos programsorozatot

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Az állatok világnapja alkalmából többnapos programsorozatot tartanak az 5. számú általános iskola és sportiskolában.

Ahogy az iskolában megtudtuk: a programot négy éve rendezik meg, amelynek egyik kedvenc eleme az állatos arcfestés. Idén a programok köre a Tapi-ZOO nevű felismerő játékkal bővült, amelyben állati eredetű tollakat, csontvázakat és agancsokat mutattak a gyerekeknek, akik tapintással állapították meg, mi lehet a kezükben.

Hétfőn reggel a Kinek van a legállatibb állata című bemutatóval indult a nap a földszinten berendezett állatsimogatóban. Ide bárki elhozhatta saját háziállatát, így az összes diák találkozhatott afrikai óriáscsigákkal, hörcsöggel, papagájjal, tyúkokkal, nyulakkal, cicákkal, tengerimalaccal és kutyákkal. A folytatásban állatokkal kapcsolatos kérdésekre válaszolhattak a fiatalok a napközben kiosztott játékos feladatlapokon, majd arcfestéssel zárult a nap.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Kedden állatos énekekkel kezdtek a fiatalok, majd a témához kapcsolódó kirakózárásban mutathatták meg tehetségüket. A nap végén plüssállat csere-bere indult – a játékokkal berendezett piactéren bárki megszabadulhatott megunt játékaitól és újakat választhatott helyettük.

Szerdán kvízzel indul a szórakozás, a zsibongóban állatos rajzfilmek zenéi szólnak majd. Később állatokkal kapcsolatos játékokkal folytatódik a program és a nap végén aszfaltrajzversennyel és koncerttel koronázzák meg a háromnapos, állatok világnapja alkalmából rendezett programot.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)