Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Tervek az Erkel-gimiben

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Farkasné Csató Katalin • MAGAZIN • 2021. október 01. 13:08
Tervek az Erkel-gimiben
Hírek a Gyulai Erkel Ferenc Gimnázium és Kollégiumból

Puskás Zsófia, Gyalog Anna, Zámori Ida és Kónya Fanni 

Fotó: Erkel Ferenc gimnázium 

A szeptember, az új tanév minden iskolában új terveket, célokat, sikereket hordoz. Arra voltunk kíváncsiak, az erkeles közösség egy-egy tagjának mit is jelent a 2021–22-es tanév sikere.

Zámori Ida intézményvezető: A legfontosabb feladatunk ebben a tanévben az előző két – nagyrészt digitális munkarendben töltött – év után, hogy mind tanulmányi téren, mind közösségi téren visszatérjünk a rendes kerékvágásba. Elsősorban a tanulás-tanítási folyamatra szeretnénk koncentrálni. Ehhez a célkitűzéshez tartozik, hogy az őszi vizsgaidőszakban intézményünk is szervez érettségit, és nagyon örülünk annak, hogy igen sok diákunk jelentkezett az előre hozott megmérettetésre. Lényegesnek tartom, hogy már most elkezdtük előkészíteni diákjaink későbbi továbbtanulásának támogatására a pályaorientációs napot. Fontos számunkra leendő diákjain segítése is: ezért felvételi előkészítő foglalkozásokat szervezünk, valamint elkezdtük nyílt hetünk szervezését is, melyre november második hetében kerül sor. Ezen kívül számos programunk közül egyet szeretnék kiemelni: Csatlakoztunk a Magyar Tudományos Akadémia által indított „Középiskolai MTA Alumni Program”-hoz, melynek keretein belül minden hónapban neves akadémikus tart előadást gimnáziumunk diákjainak.

Kónya Fanni (9. évfolyam): Azért választottam az Erkel Ferenc Gimnázium magyar szakját, mert számomra nagyon fontos az anyanyelvem megismerése. Ezért az idei tanévtől azt várom, hogy minél több ismeretet tudjak gyűjteni, leginkább magyar nyelvből, de a többi tantárgyból is. Továbbá azt várom, hogy megismerkedjek az Erkel Gimnázium közösségével, hisz számomra nagyon fontos a diákélet, amit, ahogy hallottam, ebben a gimnáziumban meg is fogok kapni.

Gyalog Anna (10 évfolyam): Nagy öröm számomra, hogy a tanévet jelenléti oktatással indíthatjuk. Idén is fokozottan odafigyelek a tanulásra, és a tanulmányi versenyeket sem hanyagolom. Az Erkel Ferenc gimnázium tanulójaként szerencsésnek mondhatom magamat, mert tanáraim támogatása és a diákközösség összetartása igazi motivációként hat mindannyiunkra.

Puskás Zsófia (11. évfolyam): Számomra ez a tanév nagyon izgalmasan kezdődött, hiszen már az első osztályfőnöki órán elkezdtünk beszélgetni a jövőbeli programokról. Nagyon sok érdekes, kreatív feladatunk lesz, és az biztos, hogy unatkozni nem fogunk. Én személy szerint nagyon várom a kampányhetet és az Erkel-bált is, és még sok más programot. Szeretném, ha a járványhelyzet ellenére is tudnánk iskolába járni egész évben, és a különféle események se maradnának ki a sorból.

Vágó Nóra (12. évfolyam): Végzősként sok izgalmas esemény vár rám, és számos fontos döntést kell meghoznom ebben a tanévben. Bízom benne, hogy a járványügyi helyzet idén nem szól közbe, így hagyományos keretek között búcsúzhatok el gimnáziumomtól. Hisz egy erkeles diák életét az olyan programok határozzák meg és teszik teljessé, mint a kampányhét, az Erkel-bál, a szalagavató és a ballagás. Ugyanakkor a többi végzőssel együtt az előttünk álló érettségire is fel kell készülnünk, továbbtanulással kapcsolatos döntésünket meghoznunk. Egyszóval felelősségteljes felnőtté kell válnunk, hogy céljainkat elérve beléphessünk a nagybetűs Életbe.

Kívánjuk minden megszólalónak és rajtuk keresztül minden erkeles diáknak, legyen sikeresekben gazdag számukra a 2021–22-es tanév!

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)