Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Vádemelés a zebrán való gázolás ügyében

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2021. szeptember 23. 15:45
Vádemelés a zebrán való gázolás ügyében
A 68 éves békéscsabai férfi a zebrán ütött el egy gyalogost

Közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség egy 68 éves büntetlen előéletű békéscsabai férfi ellen, aki a zebrán ütött el egy gyalogost. A járási ügyészség indítványa felfüggesztett fogházbüntetés és a közúti járművezetéstől történő eltiltás kiszabására irányult – olvasható a Békés Megyei Főügyészség közleményében.

Mint írták, a férfi április 19-én, a délelőtti órákban egy személygépkocsit vezetve közlekedett Békéscsaba lakott területén, az Orosházi úton, a Gyár utca felől a Bessenyei utca irányába, a belső forgalmi sávban. Haladása közben az Orosházi út 45. számú ingatlan előtti útszakaszon nem biztosított áthaladási elsőbbséget az Orosházi út úttestjén lévő kijelölt gyalogos átkelőhelyen neki jobbról balra gyalogosan áthaladó férfinak, és elütötte.

A baleset következtében a gyalogos súlyos, közvetett életveszélyes sérüléseket szenvedett, és maradandó fogyatékosság vagy súlyos egészségromlás kialakulása sem zárható ki nála. A terhelt a cselekményével megszegte a KRESZ 43.§ (1) bekezdésében foglaltakat, amely szerint a kijelölt gyalogosátkelőhelyen a járművel a gyalogosnak elsőbbséget kell adni – olvasható a közleményben.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)