Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulai esték Szegeden

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.KULTÚRA • 2021. szeptember 23. 16:00
Gyulai esték Szegeden
Fürdővárosi zenekarok mutatkoznak be a napfény városában

kiss jános

Fotó: Gyulai Hírlap

Gyulai esték Szegeden címmel szerveznek koncertsorozatot fürdővárosi zenészek közreműködésével. A szeptemberben induló programsorozat szervezőjével, Kiss Jánossal beszélgettünk a részletekről. 

Az ötletgazda elmondta: a Kultúr Cafe 48 és szegedi Sarastro Cafe együttműködéséből született a Gyulai esték Szegeden című programsorozatuk, amelynek keretében kéthetente, csütörtökönként gyulai zenekarok mutatkoznak be Szegeden. 

– A Kultúr Cafe 48 kétirányú tevékenységet folytat. Az egyik fontos vonal, hogy minél több kulturális értéket képviselő együttest hozzunk Gyulára – kezdte a szervező. – A másik fontos célunk pedig az, hogy elvigyük az ország más városaiba a gyulai kulturális, művészeti értékeket, hogy segítsük, inspiráljuk a lokális művészeti élet szereplőit. 

– Amikor 48-as Club néven működtünk, akkor is ehhez hasonló „kulturális cserekereskedelmet” folytattunk. Ha például a pécsi Kispál és a Borz Gyulán játszott, mi cserébe azt kértük, hogy egy gyulai együttes is kapjon lehetőséget Pécsett. Most is ilyesmiben gondolkodunk – fűzte hozzá. 

Kiss János úgy gondolja, hogy egy lokálisan ismert előadónak inspiráció lehet, ha idegen közönség előtt mutathatja meg magát. Elmondta, a Kultúr Cafe 48 Alapítvány azért jött létre, hogy minden rendelkezésére álló eszközzel segítsen létrehozni és fenntartani a kapcsolatot a zenészek és a közönség között.

A csapat együttműködő partnereinek köre folyamatosan bővül. A Kultúr Cafe 48 szervezésében már biztosan fellép Szegeden az Illúzió Zéró, az Instant Téboly, a Gyulai Művészklub, a Syntax Error, a Kenton együttes, a Pernahajder Campbell, Baracsi István, valamint Peres Vivi és Bíró Mesi. Az első koncert szeptember 23-án, csütörtökön 19 órától lesz a szegedi Sarastro Caféban.

A szervezők tervei között szerepel, hogy más városokkal is hasonló kapcsolatot alakítsanak ki.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)