Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Őszi lemosó permetezés

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pomázi Ferenc • MAGAZIN • 2021. szeptember 26. 07:00
Őszi lemosó permetezés
Már meg lehet kezdeni a betakarítást

képünk illusztráció

Fotó: pixabay.com

Tisztelt Kertbarátnők és Kertbarátok! Először is tisztelettel köszönjük Sajti Balázs szódagyártónak azt a nagyszerű segítséget, amit a Tündérkertünkben végzett munkánk során nyújtott!

Az őszi lemosó permetezést már többen elvégeznék rettenetes türelmetlenségükben. A leszüretelt szőlőtőkéket és gyümölcsfákat már le lehet permetezni réztartalmú szerrel. Azt azonban tartsuk szem előtt, hogy – a még kezeletlen területekről – az újrafertőződés lehetősége fennáll! Ügyeljünk arra, hogy a téli betárolásra csak egészséges termést tegyünk, mert egy-két beteg sárgarépa vagy burgonya megfertőzi az egész készletet. A jövő évi maghozó gyökerekről se feledkezzünk meg. Két-három sárgarépa, petrezselyem vagy paszternák egészséges darabjait homokban szépen át lehet teleltetni – vetőmagnyerés céljából. Ezeknek a zöld részeit ne csavarjuk le, egy kicsinyke maradjon belőlük!

A kint nyaraltatott szobanövényeinkre is oda kell figyelnünk, mert már jöhetnek igen hideg éjszakák. Ha nagyon muszáj, ültessük át a növényeinket, bár a tavaszi átültetés sokkal jobb. A vásárolt virágföldhöz feltétlen tegyünk egy kis marhatrágya granulátumot, főleg, ha évekig marad ezután a cserépben.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)