Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Megnyitották a Gyulai Pálinkafesztivált

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2021. szeptember 16. 21:42
Megnyitották a Gyulai Pálinkafesztivált
A rendezvényt háromszor halasztották el a koronavírus-járvány miatt

a gyulai pálinkafesztivál megnyitója

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Hivatalosan is megnyitották a huszonegyedik Gyulai Pálinkafesztivált szeptember 16-án, csütörtökön 20 órakor a várkertben.

Bora Imre fesztiváligazgató kiemelte: sokszor állt a közönség előtt a Gyulai Pálinkafesztivál, valamint egyéb rendezvények megnyitóin, de sosem volt még ennyire izgatott és boldog, hiszen az elmúlt két év „kimaradt az életünkből”, most pedig sokan gyűltek össze azért, hogy jól érezzék magukat. Ez a három a nap az örömről, a barátkozásról, a pálinkáról és a gasztronómiáról szól – fogalmazott.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Kulcsár László, a NAK Békés megyei elnöke elmondta, Gyula városa igazi ékszerdoboz, a megye, valamint hazánk egyik büszkesége, ahol ezen a hétvégén a finom ételeké és a pálinkáé lesz a főszerep, amely „kis mértékben orvosság, nagymértékben gyógyszer, és méreg, ha nincs.”

Takács Árpád megyei kormánymegbízott hangsúlyozta: nagyon örülnek, hogy ismét közösségi élményben lehet részük, a fesztivál során pedig nem csupán a gyulai, de a Békés megyei értékeket is bemutatják.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Már a harmadik nagy rendezvényt tartják idén a várkertben, amelyek mind elképesztően sikeresek voltak – vette át a szót Kovács József országgyűlési képviselő, aki azt is elmondta, hogy Gyulán már akkor felmerült egy ilyen jellegű rendezvény ötlete, amikor a pálinka még nem volt hungarikum.

Utolsóként Görgényi Ernő polgármester köszöntötte a megjelenteket, aki elmondta: az elmúlt évtizedekben megszoktuk, hogy tavasztól őszig a fesztiváloké a főszerep a fürdővárosban, két évvel ezelőtt pedig nem gondoltuk, hogy jöhet egy világjárvány, amely ezt megakasztja.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Hozzátette: mindig professzionális fesztiválszervezőkkel dolgoznak együtt, de számukra is különös kihívást tartogatott az elmúlt időszak, hiszen a Gyulai Pálinkafesztivált háromszor is le kellett mondaniuk a közelmúltban, de a szervezők elkötelezettek voltak.

A megnyitót egy közös koccintással zárták a résztvevők, majd a Halott Pénz adott koncertet.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)