Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Vádat emeltek az utcán gyilkoló gyulai férfi ellen

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • GYH • HÍREK • 2021. szeptember 10. 08:29
Vádat emeltek az utcán gyilkoló gyulai férfi ellen
Minden előzmény nélkül halálra késelt az utcán egy másik férfit

Fotó: police.hu

Aljas indokból, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Békés Megyei Főügyészség azzal a 20 éves büntetlen előéletű gyulai férfival szemben, aki 2020 májusában minden előzmény nélkül halálra késelt az utcán egy másik férfit, holttestét a szemét alá rejtette, és saját barátját is megsebesítette.

A megyei főügyészség közleményében felidézte: a fiatal férfi – aki a cselekmény elkövetésekor 18 éves volt – és kiskorú, 17 éves barátja 2020. május 31-ére virradó éjszaka Gyula különböző vendéglátóhelyein szórakoztak és italoztak. A terhelt közepes fokú alkoholos befolyásoltság alatt állt, és nyugtató hatású gyógyszert is fogyasztott. Hajnali három óra körül elmentek cigarettáért a terhelt lakóhelyére, majd onnan gyalogosan visszaindultak a belvárosba, amikor a terhelt a Wesselényi utcában észrevett egy kerékpárral éppen hazaérkező 27 éves gyulai férfit. Minden előzmény nélkül odalépett a kerékpárjáról leszálló sértetthez, és egy 14,5 cm pengehosszúságú késsel szemből összesen négy alkalommal megszúrta. A sértett szúrások következtében, amelyek a nyakát, arcát, vállát és mellkasát érték, előregörnyedt, ekkor a terhelt további egy alkalommal a hátán is megszúrta. A sértett azonnal összeesett, és erősen vérzett. Olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy azonnali szakszerű orvosi ellátás esetén sem lett volna az élete megmenthető.

Fotó: police.hu

A 17 éves fiú közölte a terhelttel, hogy hívni fogja a mentőket. Ezt megakadályozandó a terhelt szúró mozdulatot tett a fiú felé, amely az arcát érte el. A fiú elmenekült helyszínről, bemászott egy közeli lakóház udvarára, ahol elrejtőzött. A terhelt futva követte őt, de nem érte utol, ezért hazament a néhány háznyira lévő lakóhelyére, ahonnan talicskát vitt a gyilkosság helyszínére, belehelyezte a holttestet, majd egy közeli szemétgyűjtő szigethez vitte, és a kukák mellett elhelyezett háztartási hulladék alá rejtette. Ezután hazament, összepakolta a legszükségesebb dolgait, elbúcsúzott a húgától, majd távozott otthonról. Nem sokkal ezt követően a magyar–román határ felé vezető 44-es út mentén elfogták.

A minősített emberölés büntetési tétele 10 évtől 20 évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztés. Mivel a terhelt a bűncselekmény elkövetésekor a 20. életévét még nem töltötte be, életfogytig tartó szabadságvesztés nem szabható ki rá. A Békés Megyei Főügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfit végrehajtandó fegyházbüntetésre ítélje, határozott időre tiltsa el a közügyek gyakorlásától, rendelje el a bűncselekmény eszközéül használt kés elkobzását, és kötelezze őt a nyomozás során felmerült közel 3,9 millió forintos bűnügyi költség megfizetésére. Az eljárás a Gyulai Törvényszék előtt folytatódik.

GYULAI HÍRLAP • 2021. szeptember 10. 08:39
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)